Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mit várj a mentes ételek ízétől?

Mit várj a mentes ételek ízétől?

Egy friss allergia/érzékenység diagnózisa, vonatkozzon az akár gluténra, tejfehérjére, laktózra, tojásra, cukorra, élesztőre, szójára, és még sorolhatnám, mellyel örökre megfosztva érzed magad szeretett és megszokott ételeidtől, atombombaként söpörhet végig a lelkeden. Örökre el kell búcsúznod nemcsak attól a rengeteg féle ételtől, hanem a hozzájuk tartotó érzelmeidtől is, melyeket csak is azok az ételek tudnak felhozni, melyeket soha többé nem fogyaszthatsz. Ezt a megfosztottság érzést, ezt a rémült félelmet, a tehetetlen dühöt és a keserű bánatot onnan ismerem én is ennyire nagyon jól, hogy én is érintett vagyok, mint Te. Arról, hogy én hogyan éltem túl és léptem át rajta teljes szívemmel elfogadva, arról itt olvashatsz bővebben.

Orsi, mit várj a mentes ételektől

Ahhoz, hogy legalább egy pici esélyt adj a mentes ételeknek, mindenféleképpen legalább egy kicsit meg kell barátkoznod a helyzettel, ellenben hatalmas csalódás fog érni. Addig, ameddig haragszol, sértődött, dühös vagy, addig a mentes ételeket csak bizonyítéknak fogod használni az eltérő, jellegzetes, gluténmentes ízükkel igazolván (az amúgy jogos) dühödet. Addig a percig, amíg meg nem békéltél, nem fogod szeretni, nem is tudod, nem is akarod szeretni őket, esélyt sem akarsz adni nekik, akármit is tesznek eléd. Ez így van rendjén, nincs veled semmi baj, csak ebben az állapotban kell egy bűnös, egy tettes, egy valami, amin kitöltheted a haragodat. Ez az állapot, amint kitomboltad magad, enyhülni fog. Rá fogsz jönni, hogy az ég világon semmit nem tudsz tenni ellene, pedig megpróbáltad, minden haragodat rázúdítottad a mentes ételekre, valamint a világegyetemre és mindenre is. Rájössz, hogy más választásod nincs, együtt kell vele élned, megadod neki magad. Majd esetleg eltűnődsz rajta, hogy akár még szerethető is lehet, ha odateszed magad. És innen indul minden. Innen, hogy AZT VÁLASZTOD, HOGY hajlandó vagy mindenféle előítélet nélkül, tisztán, pőrén, a maga igazában befogadni. Tehát itt most nem az a kérdés, hogy mit várj a mentes ételek ízétől, hanem az, hogy jelenleg hogyan állsz hozzá. Kérlek gondolkodj el rajta. Mi a Te választásod most? Hajlandó lennél ezt választani? Vagy maradsz inkább egyelőre a harag és a düh mellett?
Ha készen állsz, akkor tudnod kell azt, hogy más íze lesz, mint amiket megszoktál. Hasonlítanak, egyes ételek kevésbé, más ételek jobban, de soha nem fogod pontosan ugyanazt kapni, mit a diétád előtt. A más, az nem azt jelenti, hogy rosszabb, vagy kevésbé jó, egyszerűen csak MÁS és ez egy szerethető másság. 

Az is hozzátartozik a történethez, hogy amióta hatalmas a kínálat a boltok polcain, minden étkezést kulináris élménnyé teszünk, MINDIG, MINDEN EGYES ALKALOMMAL a legfinomabb, számunkra legkedvesebb falatokat választjuk, mert megtehetjük és mert könnyen elérhető és baromi kényelmes. Én is ezt tettem, mert sokkal könnyebb, mint kimenni például a piacra és elkészíteni az adott ételt friss, természetes alapanyagokból. Milánóiból például port, vagy üvegeset választunk ahelyett, hogy mi állítanánk össze a fűszereket és a zöldségeket hozzá, de ez csak egy példa a sok közül és nem is a legrosszabb döntésünk. Azt nem vesszük viszont számításba, hogy tele vannak ezek az ételek mesterséges adalékanyagokkal, ízfokozókkal, cukorral, zsírral, melyek eltorzítják az ízlésünket és ráadásul elvonási tüneteket is okoznak. Ez a megváltozott ízlés azt is okozhatja, hogy például egy friss, zsenge zöldborsónak nem is érezzük a valódi ízét, vagy inkább íztelennek érezzük és az elvonási tünetek miatt nyúlunk mindig a jól megszokott ételeinkhez. Így természetes, hogy a mentes (adalékanyagoktól, cukortól, nagy mennyiségű zsírtól is mentes) kedvenceink először más, nem megszokott ízűek lesznek. Nem kell megijedni, hisz nézz rám, nem vagyok csont és bőr, szóval valamit csak eszek. Finomakat falatozok és Te is finomakat fogsz enni. Kell a szervezetnek egy kis idő míg átáll, és persze lesz olyan fogás, amit ezután sem fogsz szeretni, de lesz olyan is, amit majd mentesen megkedvelsz. Ezeknek az ételeknek az állaga is eltérő, de majd kiválogatod a neked szimpatikusakat. Ennyire könnyű az egész. Több éves távaltból majd visszatekintve, amikor már mentes konyhatündérként tengeted napjaid, azt fogod gondolni, hogy nem is volt olyan rémes az átállás és hogy sokkal jobban érzed magad, mint előtte.

borsó

Azt szeretném, hogy tudd: NEM VAGY EGYEDÜL. Itt vagyok és fogom a kezed, amíg csak szeretnéd.

 

Addig is lesd meg itt milyen szuper ínycsiklandó fogások várnak Rád mentesen.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk