Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tavaszi méregtelenítés

Tavaszi méregtelenítés

Elérkezett a várva várt tavasz, a hőmérők higanyszála szép lassan emelkedni kezdett és a napsütéses órák száma is fokozatosan nő. Ilyenkor minden megújul; testünk –lelkünk is erre vágyik. A téli hónapok kalóriadúsabb, nehezebb ételei után tavasszal sokan kezdenek méregtelenítésbe, ami kellő odafigyeléssel segítheti szervezetünk hatékony működését.

Mit tehetsz a méregtelenítés jegyében?

-Első, és legfontosabb tippünk: víz,víz,víz!!

Biztosan te is hallottad már és lehet, hogy a füleden jön ki a tanács: Nők esetében legalább 1,5- 2,5 liter, férfiak esetében pedig 2,5-3 liter folyadékot szükséges meginni. Ez a minimum mennyiség, amit mégis van, hogy egyesek nem fogyasztanak el. Egy tisztítókúra esetében ezen a számon növelni kell, hiszen az a cél, hogy az anyagcserénket felpörgessük. Ha valamit sportolunk, akkor pedig különösen fontos a vízpótlás!

Tavaszi méregtelenítés

-Mit Ne fogyasszunk a méregtelenítés során?

A nehezen emészthető ételeket kerüljük el, hiszen ez idő alatt a cél az, hogy minél inkább tehermentesítsük a szervezetet. Mik a nehezen emészthető ételek? Zsíros-olajos ételek, feldolgozott, adalékanyagot tartalmazó élelmiszerek, alkohol, kávé, gyors ételek. A cigarettát természetesen szintén kerülni kell.

A teljes értékű szénhidrátok (teffköleshajdinaquinoamellett rengeteg zöldséget valamint ezeknek a levét. A gyümölcsök fogyasztását időzítsük a délutáni órákra; például minden nap egy almát délután kifejezetten ajánlatos megenni. Vannak olyan növények, amelyek különösen elősegítik a méregtelenítést. Ilyen például a zöld tea, a spirulina, chlorella, moringa is. Méregtelenítés alatt sokat segítesz a szervezetednek, ha naponta elfogyasztasz egy tetszés szerinti zöldségléből vagy magas flavonoid tartalmú gyümölcsből álló turmixot, megkínálva egy kis aszkorbinsavval. Ezt szintén délután javasoljuk fogyasztani, hogy a vércukorszintre ne legyen nagy hatással a gyümölcscukor-tartalom. Az útifű maghéj, lenmag segíti a bél egészséges perisztaltikáját, ezért ebben az időszakban (is) fogyaszd bátran őket.*

-Mozdulj!

Az izzadással is rengeteg méreganyagtól szabadulsz meg, ráadásul boldogsághormon szabadul fel, amitől egyszerűen szuperül fogod érezni magad! Ha teheted, sétálj, kocogj, biciklizz legalább napi fél órát.

Tavaszi méregtelenítés

Az új évszak beköszöntésével testünket felfrissíti a méregtelenítés folyamata, amely nem is olyan bonyolult, mint ahogy azt elsőre gondolná az ember. Ahogyan az életben mindenre, úgy erre is érvényes a mértékletesség és a tudatosság. Nem szabad a ló túloldalára esni és túlzásba vinni a méregtelenítést sem, azonban odafigyeléssel és jól megválasztott táplálékokkal egészen fitten, üdén kezdhetjük a várva-várt tavaszt.

Webáruházunkban mindent beszerezhetsz a kezdéshez! 

ITT

Sok sikert! 

*A felhasznált szakirodalom megtalálható a Tudástár menüpont alatt. 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk