Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Viszlát, rejtett cukrok!

Viszlát, rejtett cukrok!

Mindenkinek van olyan időszak az életében, amikor nagy lendülettel igyekszik új szokásokat magára ölteni és megreformálni az életét. Ez nagyon sokszor a táplálkozás terén is megmutatkozik. Rengetegszer hallani hogy: „Mostantól egészségesebben fogok enni!”  Tudod is, mivel kell kezdened.

Az első számú ellenség bemérve: cukor.

Kész, vége, eldöntötted, hogy mostantól kerülöd a finomított cukrot. Remek! Hiszen a túlzott cukorfogyasztás köztudottan hozzájárulhat számos betegség kialakulásához, és nem mellesleg elhízáshoz is vezet. Akármi miatt is döntöttél úgy, hogy nem eszel többé belőle, ahhoz, hogy tudatos fogyasztó legyél, nem elég csupán por-, és kristály formájában száműznöd a konyhaszekrényedből. 

Az elhatározás tehát megvan, valami hiba azonban mégis csúszhat a gépezetbe…Bizony: a rejtett cukrok gonosz bandája szabotálhatja a fogyásodat. Gondoltad volna, hogy vannak olyan élelmiszerek és italok, amelyeket „ártalmatlannak” hittél, ám cukrot tartalmaznak? Talán minden nap fogyasztod is őket és nem is tudsz róla, hogy ezeket szintén bele kell számolni a napi cukorbevitelbe. Nem nem… a light feliratos üdítők, joghurtok nem a könnyű egérutat jelentik, hanem egy szép kis csapdát, amibe sokan belesétálnak. Talán te is. Ezen felirattal ellátott élelmiszerek általában vagy zsír-, vagy cukorcsökkentettek (a kettő egyszerre igen ritka), de „cserébe” más adalékanyagot tettek hozzájuk, amelyek nem feltétlenül egészségesek.

 

Cola

 

Hoztunk pár ételt-italt, amelyeknél szintén érdemes odafigyelni és alaposan elolvasni a hátsó címkén az összetevők listáját:

Gyümölcslevek. Igen, jól olvasod. A szilárd gyümölcsökkel szemben ezek általában nem tartalmaznak rostot, cukrot viszont annál többet!

 

Gyümölcslevek

 

Étcsokoládé, bolti zabkekszek, müzli. Ezek egészségesnek hangzanak, pedig általában adnak hozzájuk cukrot. Kár értük.

 

Étcsokoládé

 

Instant leves porok, készen vásárolható öntetek, leveskockák. Sokan első ránézésre nem is hinnék, hogy még ezekbe a termékekbe is tesznek cukrot, sőt ízfokozókat is.  Megéri inkább házilag elkészíteni ezeket.

 

Leves

 

Alkoholok. A likőrökbe, az édes borokba is adnak cukrot.

 

Vörösbor

Ha elolvasod a címkét, és ezeket a szavakat látod: glükóz, melasz, szacharóz, maltóz, nádcukor, fruktóz, kukoricaszirup, akkor bizony megtaláltad a rejtett cukrot az összetevők között! Ha csökkenteni szeretnéd cukorfogyasztásodat, akkor tudatosan vásárolj, fogyassz minőségi élelmiszereket, és máris sokat teszel magadért és az egészségedért! 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk