Szerettem volna egy nem hétköznapi pogácsát összehozni, olyat, aminek már a neve is jól cseng és beindulnak rá az ízlelőbimbók. Abból kellett dolgoznom, ami van és amikor megláttam a diót, akkor tudatosult bennem, hogy diós pogácsáról még az életben nem hallottam, tehát ez lesz a megoldás. Jelentem tényleg fenomenális lett ez a fogás, már csak azt nem értem, hogy korábban miért nem jutott eszembe.

Hozzávalók:

A tésztához:

Elkészítés:

A diót vágjuk késsel apróra és a háromnegyedét keverjük össze a száraz hozzávalókkal, majd adjuk hozzá a nedveseket is és robotgéppel dolgozzuk össze alaposan 5 perc alatt közepes fokozaton. Enyhén lisztezett tálban pici liszttel megszórva lefedve kelesszük 30 percig. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk fél cm vastagságúra, irdaljuk be és szaggassuk ki (én 5 cm átmérőjű formát használtam). Sodorgassuk meg a tenyereink éleivel mindegyiket, majd tegyük őket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le vékonyan ketchuppal, szórjuk meg a maradék dióval és előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.