HOZZÁVALÓK

ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a száraz hozzávalókat majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat is. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze maximum 5 perc alatt, amíg teljesen egynemű és sima nem lesz. Kanalazzuk (nedves kanállal) szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú, minimum 2 literes kenyérformába és egyengessük el. Közben folyamatosan nedvesítsük a kanalat, mert ragadós a tészta. Lisztezzük le picit tetejét és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt, közben melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütéssel 200 fokra. Amint megkelt a kenyér spricceljük le langyos vízzel és tegyük a sütőbe 45 percig, majd vegyük ki a formából a sütőpapírral együtt és tegyük vissza a rácsra még 20 percig. Amint elkészült óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehet szeletelni, de igazán másnap lesz a legjobb.

Kihűlve körülbelül 781 g lesz.

A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható (szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben is lehet tárolni, de fogyasztás előtt érdemes kenyérpirítóban vagy mikróban langyosítani.

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.