Bevallom én személy szerint jobban szeretem a vastagabb tésztájú pizzákat, de most kifejezetten kérésre készült ez a vékony tésztájú, roppanósra sült szélű, fergeteges olasz étel glutén-, tejtermék-, tojás-, és szójamentesen. Hatalmas sikere volt, szinte kenterbe veri az eredetit, szóval ne habozzatok, próbáljátok ki Ti is, nem fogtok csalódni.

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5 perc alatt, amíg egynemű és teljesen sima lesz. Vékonyan olajozott edényben, konyharuhával letakarva kelesszük 30 percig. Vékonyan olajozott sütőpapíron, olajos kézzel nyújtsuk vékony köralakúra (nekem 31 cm átmérőjű lett) és húzzuk a tepsire papírostól. A kókuszjoghurtot keverjük össze a sóval és a fokhagymaporral, majd kenjük a tésztára és halmozzuk rá a feltéteket ízlés szerint. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük 30 percig alsó-felső sütéssel. A metélőhagymát a már megsült pizzára tegyük rá.

Hozzávalók:

A tésztához:

A feltéthez:

  • 100 g cukromentes kókuszjoghurt
  • Eden Premium Himalája só, fokhagyma granulátum
  • 4 darab kisebb csiperkegomba (100 g)
  • 50 g csemegekukorica
  • olívabogyó (50 g)
  • háromféle színű kaliforniai paprika (110 g)
  • 4 db koktélparadicsom (57 g)
  • erőspaprika (10 g)
  • lilahagyma (35 g)
  • friss metélőhagyma

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.