Kolbászos penne

Annyira lelkes vagyok amióta kifejlesztettem a házi kolbász receptjét, boldogság van szerény kis lelkemben. És akkor most elő is veszem a jó kis kolbászos ételeket. Most az egyik volt kedvencemre esett a választásom a paradicsomos tésztára. Egyszerűen imádom, amikor a kolbász fűszerei megpirulnak picit az olajban, nyami. Arról már nem is teszek nagyon említést, hogy ez ismét egy szupergyorsan elkészíthető étel. Még leírva is rövid.

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 150 g Eden Premium köles penne tészta (szárazon mérve)
  • fél adag házi kolbász (100 g)
  • 300 ml paradicsomszósz
  • 2 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (16 g)
  • Eden Premium Himalája só ízlés szerint
  • pizza fűszerkeverék ízlés szerint, de mehet bele bármilyen fűszer fantáziátok szerint

Elkészítés:

A kolbászt vágjuk egyforma szeletekre (nekem 20 szelet) és forró kókuszolajon süssük ki pár perc alatt. Amint kész szedjük ki őket. A megmaradt zsiradékhoz öntsük hozzá a paradicsomszószt és melegítsük fel. Keverjük hozzá a kifőtt tésztát és tegyük rá a kolbász karikákat.

1 adag kolbászos paradicsomos tészta átlagos tápértéke:
319 kcal, 7 g zsír, 50 g szénhidrát, 7 g rost, 8,7 g fehérje

Nehézségi fok (1-5): 1

Elkészítési idő: 10 perc

Kalkuláció: Az egész adag tészta   ̴ 745.- Ft-ba kerül, 1 adag (ha 3 adagra osztjuk)   ̴ 248.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.