Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Rakott karfiol

Rakott karfiol

A rakott ételek mindig is nagy-, inkább főszerepet játszottak a konyhámban és a borsófehérjék megjelenése óta mindenféle rakottast el szeretnék készíteni. Elsőként a rakott karfiolt tettem próbára. Minden várakozásomat felülmúlta, abszolút hozza a textúrát. Nem tudom elmondani mennyire boldog és elégedett vagyok. Egyre kevesebb akadály merül fel főzés terén ezekkel a termékekkel.  Ehhez az ételhez egy igazán izgalmas mártást találtam ki, amit a tetejére csorgattam. Isteni lett és nagyon passzol hozzá. Szívmelengető volt látni, hogy a vártnál hamarabb elfogyott eme remek eledel.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g Eden Premium barnarizs
  • 650 g karfiol
  • 50 g blansírozott mandula
  • 50 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 150 g meleg víz
  • 1 teáskanál Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • fél fej vöröshagyma (tisztítva 75 g)
  • 4 gerezd fokhagyma (tisztítva 13 g)
  • 170 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi)
  • Himalája só, fekete bors, bükkfán füstölt paprika, szerecsendió ízlés szerint
  • pár csepp citromlé

 

Elkészítés:

A blansírozott mandulát áztassuk be éjszakára. Öblítsük át alaposan a barnarizst folyó víz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel, résnyire nyitott fedő alatt lassú fokozaton főzzük készre 30-45 perc alatt, majd fedjük le teljesen további 10 percig. A karfiolt is főzzük meg sós, borsos, szerecsendiós vízben. Öblítsük át a beáztatott mandulát friss vízzel és turmixoljuk krémesre 100 g kifőtt karfiollal, a kókuszjoghurttal, pár csepp friss citromlével, 1 gerezd fokhagymával és ízlés szerinti fűszerekkel, sóval, borssal.  A granulátumot öntsük fel meleg vízzel és keverjük el sóval és a sómentes ételízesítővel. Fedjük le 5 percre. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg kókuszolajon, majd réseljük hozzá a fokhagymákat is és pirítsuk tovább, közben fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, fürtölt paprikával. Amikor elkészült keverjük hozzá a granulátumot és a főtt barnarizst. Rézegezzük egy tálba őket, alulra a főtt karfiol fele, erre jön a granulátumos rizs, erre a karfiol másik fele. Kenjük le a mandulás krémet és előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 30-40 perc alatt.

 

Rakott karfiol

Rakott karfiol táblázat

1 adag rakott karfiol átlagos tápértéke:
338 kcal, 14 g zsír, 33,8 g szénhidrát, 8,4 g rost, 16,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk