Most írhatnám azt, hogy imádom a sütőtököt….de nem. Az egyik zöldség, amit kifejezetten nem szeretek. Pedig tisztában vagyok minden előnyével, bla, bla, bla. Minden évben megpróbálkozok a sült változatával csak úgy natúran (hátha megértem rá), de egy kanálnál több nem csúszik le. Ilyenkor jönnek a gyerekeknél jól bevált álcázó hadműveletek. Én most mandulás golyót készítettem belőle és szavamra, nem érződik benne a sütőtök íze. Szóval ez is kipipálva.
Hozzávalók:
- 100 g sült sütőtök
- 50 g Eden Premium mandulaliszt
- 7 g Eden Premium lenmagliszt
- 40 g négyszeres édesítő
- 5 g kakaópor
- 1 teáskanál vanília aroma
- fahéj ízlés szerint
- 25 g Eden Premium mandulaliszt a külsejére
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat és hempergessük meg mandulalisztben. Nekem 9 darab golyó lett ebből a mennyiségből.
Tipp: Elég lágy tésztát kapunk ezzel a recepttel (én így szeretem), de ha sűrűbbet szeretnél, nyugodtan keverj hozzá még mandulalisztet.
1 darab sütőtök golyó átlagos tápértéke:
68 kcal, 4,7 g zsír, 7,9 g szénhidrát amelyből poliolok 4,4 g, 1,8 g rost, 2,4 g fehérje
1 darab sütőtök golyó átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 3,5 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!