Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tavaszi vagdalt

Tavaszi vagdalt

Én úgy vagyok vele, hogy, ha ünnep, akkor vagdalt. Karácsonyra is készítettem egy fantasztikus változatot, kukkantsátok meg, mert tényleg isteni finom lett. Most, hogy kisütött a nap, itt a tavasz, és a húsvét is közeleg, újra kedvet kaptam hozzá. Csak úgy pimaszul belekívánkozott a friss, zsenge, ropogós sárgarépa ebbe a finomságba és, hogy szép színes legyen, hozta magával az üde zöldborsót is. Nem tudtam nekik ellenállni. De a legszuperebb az egészben, hogy borsófehérje granulátum is került bele, nem is akármennyi és, hát valami fantasztikus lett a végeredmény. Nem is tudom melyik vagdalt változat sikerült jobban, de én mindkettőért oda meg vissza vagyok. No, melyiket próbálod ki elsőként?

Hozzávalók:

Elkészítés:

Pároljuk meg a zöldborsót és a répák közül a leghosszabbat főzzük meg sós vízben, egészben. A többit reszeljük le nagylyukú reszelőn. A lilahagymát vágjuk apró kockákra és a reszelt répával és a fokhagymával együtt pirítsuk/pároljuk meg az olajon (ha szükséges öntsük fel pici vízzel, de a végére nem maradjon alatta). A granulátumot keverjük össze az ételízesítővel, sóval és a meleg/forró vízzel, majd fedjük le 10 percre. Amikor elkészült keverjük össze a répás lilahagymával, a fasírtporral, a paradicsomszósszal (100 g) és sózzuk még meg ízlés szerint. Kanalazzuk szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 31x12-cm-eset használtam) a felét, tegyük hozzá közére a répát és borítsuk be egyenletesen a maradékkal. Az 50 g paradicsomszószt keverjük össze alaposan a szilvalekvárral, majd kenjük a tetejére. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 45-50 perc alatt. Vágjuk 18 darab egyforma szeletre.

 

Tavaszi vagdalt

Tavaszi vagdalt táblázat

1 szelet tavaszi zöldborsós répás vagdalt átlagos tápértéke:
129 kcal, 1,7 g zsír, 17 g szénhidrát, 5,7 g rost, 9,3 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk