Sokadik próbálkozásra sikerült megalkotni a számomra tökéletes tortakrém receptjét, de megérte a fáradozás, mert fantasztikusra sikeredett. Bármilyen tortában vajkrém helyett tökéletesen megállja a helyét, nagyon könnyű vele dolgozni, jól variálható, jól kenhető, tartós, masszív krém. Legelőször az Eszterházy tortába használtam, diót és citromhéjat kevertem bele. Ez a mennyiség egy 20 cm átmérőjű 12 szeletes torta töltelékéhez és teljes bevonásához elegendő (körülbelül 1.000 g).
Hozzávalók:
- 200 g kókuszkrém (Aldi Asia)
- 300 g víz
- 35 g Eden Premium eritvia MAX
- 150 g Eden Premium barnarizsliszt
- 1-1 teáskanál rum-, és vanília aroma
- 250 g növényi margarin (Liga)
Elkészítés:
Keverjük össze a vizet, a kókuszkrémet, az aromákat az eritvia MAX-ot, barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon), ez lesz a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot és keverjük el jól (továbbra is gépi habverővel). Érdemes fagyasztóba tenni egy órára.