Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Túrógombóc

Túrógombóc

Annyira régóta szerettem volna készíteni vegán túrógombócot, de e zsemlemorzsa feladta a leckét. Amióta viszont kitaláltam, hogy Bake-Free kenyérből morzsát gyártok házilag, félhetnek a morzsás receptek, mert előveszem ám őket rendesen. Egy hibája viszont van, tápértéket csak körülbelülre tudok rá számolni, így módjával és ritkán fogyasztom, de aki teheti, ne hagyja, hogy megússzák ezek a finomságok.

HOZZÁVALÓK:

A túróhoz:

  • 100 g Eden Premium hántolt köles
  • 100 ml kókuszkrém
  • 200 g víz
  • 70 g négyszeres édesítő
  • 1 tasak bourbon vanília
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 20 g Eden Premium útifű maghéj liszt

A tejfölhöz:

  • 50 g blansírozott mandula (egy éjszakára, vagy pár órára beáztatva)
  • 55 g víz
  • pár csepp citromlé
  • csipet Himalája só
  • 20 g Eden Premium eritrit
  • 20 g kókuszkrém

A morzsához:

  • 40 g Bake-Free házi kenyérből készült morzsa
  • 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)

ELKÉSZÍTÉS:

Mossuk át alaposan forró víz alatt a kölest. Keverjük össze a túró összes hozzávalójával (kivéve az útifű maghéj liszt) és fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Fedjük le teljesen és hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük hozzá az útifű maghéj lisztet és formázzunk belőle 5 darab egyforma méretű gombócot.

A zsemlemorzsát pirítsuk meg az olajon és forgassuk bele a gombócokat.
A tejfölhöz késes aprítóval dolgozzuk rémesre a hozzávalókat. Csorgassuk a gombócokra.

Túrógombóc

Túrógombóc

1 darab túrógombóc átlagos tápértéke mandulatejföllel, morzsa nélkül:

214 kcal, 12,6 g zsír, 38,5 g szénhidrát amelyből poliolok 17,9 g, 5,1 g rost, 4,9 g fehérje

1 darab túrógombóc átlagos felszívódó szénhidráttartalma mandulatejföllel, morzsa nélkül: 20,6 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk