Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Brassói

Brassói

Nincs is jobb vasárnapi ebéd egy jó kis brassóinál, természetesen csakis a finom leves után, leöblítve valami finom desszerttel. Vasárnap amúgy is illik halmozni az élvezeteket, nemde? Ugye, hogy igazam van. Persze, hogy a mentes brassóinak köze sincs az eredetihez. Főleg az enyémnek nem. Egyetlen egy hozzávalója (illetve kettő) stimmel, az pedig a fokhagyma és a vöröshagyma. Még a krumpli sem. És az íze sem. Semmi közük nincs egymáshoz. Mégis brassóinak neveztem el. Hogy miért? Egy oka van, mégpedig az, hogy én állandóan kilógok a sorból az étkezésemet illetően és néha jól esik csak az illúzióját megtartani annak, hogy nem. Bízom benne, hogy ezt nem bánjátok és meghagyjátok nekem ezt a kis örömöt, vagy akár osztoztok benne.

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 fej zeller (tisztítva 536 g)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 87 g)
  • 2 duci gerezd fokhagyma (tisztítva 14 g)
  • Eden Premium Himalája só, feketebors ízlés szerint
  • 50 g Bake-Free alap fasírtkeverék-köleses
  • 50 g langyos víz
  • 2 g Himalája só
  • friss citromlé
  • füstaroma vagy füstölt só
  • pár levél friss petrezselyemzöld
  • 10 g kókusz amino szósz
  • 1 kanál cukormentes (édesítőszermentes) szilvalekvár (20 g)

 

Elkészítés:

A zellert hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Sózzuk, csorgassuk meg pár csepp citromlével és hagyjuk egy kicsit állni. Addig keverjük össze a fasírtkeveréket 50 g langyos vízzel és 2 g sóval. Pihentessük 5 percig, majd száraz felületen lapítsuk körülbelül fél-egy centi vastagra. Pároló edényben (vagy edény-szűrő-fedő hármasban) közepes fokozaton pároljuk meg 15-20 perc alatt. A zellert a levével együtt keverjük össze az amino szósszal, feketeborssal és pici sóval (vigyázzunk, mert az amino szósz elég sós). Terítsük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített 230 fokos sütőben süssük készre 15-20 perc alatt. A párolt fasírtot és a vöröshagymát kockázzuk fel. A szilvalekvárt keverjük el pici vízzel és ebben pároljuk puhára a vöröshagymát, majd a fasírtot is. Mielőtt elkészül, préseljük hozzá a fokhagymát is és spricceljük meg füstaromával. Mint elkészült a zeller tálalhatjuk is egymással.

 

Brassói

Brassói táblázat

 

1 adag brassói átlagos tápértéke:
220 kcal, 1,7 g zsír, 40 g szénhidrát, 10 g rost, 8,2 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk