Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Céklafasírt

Céklafasírt

Bevallom, nem tartozik a kedvenceim közé a cékla, de a céklafasírtért viszont oda, meg vissza vagyok (ne kérdezzétek...). Van egy titkom, amit most megosztok veletek: római kömény és a szezámmag. Ezért egyértelmű volt, hogy az 1001 Falafel köleses fasírtalapot hívom segítségül, mert abban már alapból van római kömény. Nyilván én (jócskán) felturbóztam még vele, mert a zöldségek miatt hígul az íze. A fasírporok megjelenése előtt össze-vissza kavargattam mindenféle lisztekkel, hogy ne essen szét, de most már nem kell. Egyszerűen csak összekeverem és már kész is az alap, mehet a sütőbe.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 kisebb fej cékla (tisztítva 146 g)
  • 1 kisebb fej lilahagyma (tisztítva 111 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 12 g)
  • 45 g szezámmag
  • 2 evőkanál római kömény (ennyitől nagyon intenzív
  •  lesz az íze, ízlés szerint csökkenthető a mennyisége)
  • 10 g Himalája só
  • 97 g Bake-Free 1001 Falafel fasírt alap köleses
  • 30 g víz
  • a kenéshez 8 g kókuszolaj

Köret:

  • 150 g zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 8,2 g)
  • 10 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
  • Himalája só ízlés szerint
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • 20 g szezámmag
  • fél csokor petrezselyem
  • 100 g kukorica

Elkészítés:

Nagylyukú reszelőn reszeljük le a céklát és keverjük össze az apróra vágott lilahagymával és a préselt fokhagymával. Adjuk hozzá a fűszereket és a szezámmagot is, majd hagyjuk, hogy levet eresszen. Ki ne öntsük! Keverjünk hozzá annyi fasírt alapot, hogy formázható masszát kapjunk. Ha szükséges hígítsuk még vízzel. Nedves kézzel formázzunk belőle korongokat (nekem 8 egyforma darab lett). Egy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral és olajozzuk meg vékonyan. Tegyük rá a fasírtokat, spricceljük meg a tetejüket is pici olajjal és előmelegített sütőben süssük készre 200 fokon alsó felső sütéssel 30 perc alatt. Félidőben fordítsuk meg őket.

Jó étvágyat!

céklafasírt mindenmentes

1 darab fasírt átlagos tápértéke:
96 kcal, 4,2 g zsír, 10,4 g szénhidrát, 3,2 g rost, 2,9 g fehérje
Az egész adag köret átlagos tápértéke:
409 kcal, 12,2 g zsír, 45,4 g szénhidrát, 19,4 g rost, 20,3 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk