Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Édes-savanyú golyók párolt zöldségekkel

Édes-savanyú golyók párolt zöldségekkel

Mindig is imádtam a mézzel sült ételeket. Az egyik specialitásom volt 1:1 arányú méz és balzsamecet keverékében sült ételek készítése. Amióta viszont nem ehetek cukros ételeket ez az elkészítési mód kikerült a listámról, DE nem is olyan régen rájöttem, hogy, ha karamellizálom az ecetet, akkor édeskéssé válik. Ráadásul a Bake-Free termékcsaládban már vegán fasírtalap is van, amivel gyorsan el is készítettem. Nyilván ízvilágban nem azonos az eredetivel, de azért sejlik ;-). Aki édesebben szereti keverhet az ecethez akár kethcupot, is.

Hozzávalók

A fasírthoz:

A mázhoz:

  • 100 g balzsamecet
  • 16 csepp Eden Premium stevia csepp
  • 5 g szezámmag

A körethez:

  • 300 g mirelit zöldség
  • Himalája só

Elkészítés

Fasírt:

Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle 12 darab golyót és közepes lángon süssük ki 4-5 perc alatt.

Máz:

Forró serpenyőben karamellizáljuk sziruppá az ecetet és keverjük hozzá a stevia cseppeket. Forgassuk bele a fasírtokat és szórjuk meg szezámmaggal.

Köret:

Pároljuk meg a zöldségeket és fűszerezzük ízlés szerint.

Jó étvágyat!

édes savanyú golyók mindenmentes

1 adag átlagos tápértéke:
51 g szénhidrát, 12,9 g rost, 11,4 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk