Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Paradicsomos BBQ fasírt epres spárgával

Paradicsomos BBQ fasírt epres spárgával

Fullextrás BBQ fasírt, teletoltam minden földi jóval és maximálisan betalált. Víz helyett paradicsomszósz került bele, valamint sok fokhagyma (mert az mindig, mindenbe kell nekem) és egy kis mustár - szilvalekvár kombó. Tényleg bitang ütős lett. Alapból ott indul a dolog, hogy mielőtt sütőbe tettem a kis korongokat a többiek nem hitték el, hogy nem hús, de komolyan, megtévesztésig hasonlít rá. Kisülve pedig maga volt a gyönyör, mindenki el volt ájulva tőle. A salátáról csak annyit, hogy ne csodálkozzatok rajta, én képes vagyok bármit, bármivel összerakni és ez az epres-spárgás verzió is szuper lett.

Hozzávalók 2 adaghoz:

A fasírthoz:

A salátához:

  • 16 szál spárga (tisztítva 330 g)
  • 200 g eper
  • 120 g koktélparadicsom

A dresszinghez:

 

Elkészítés:

A fasírthoz keverjük össze a borsófehérje granulátumot sóval és a meleg/forró paradicsomszósszal (150 g) és vízzel. Fedjük le és hagyjuk állni 10 percig, majd keverjük hozzá a fasírtkeveréket, némi sót és adjuk hozzá a présel fokhagymát, a szilvalekvárt, a 40 g paradicsomszószt és a stevia port  is. Itt, ennél a pontnál még kóstolhatunk és korrigálhatunk. Hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle 15 darab egyforma korongot (de lehet golyó is) és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg vékonyan kókuszolajjal és süssük készre előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Az utolsó 5 percben kapcsoljuk át a sütőt légkeverésre, hogy szépen megpiruljanak a fasírtok.
A salátához tördeljük le a spárgák végeit és pár perc alatt sós vízben főzzük meg (párolva is jó). Keverjük össze a feldarabolt eprekkel és paradicsomokkal, csorgassuk meg a dresszinggel. Ízlés szerint sózhatjuk, én nem tettem.

 

paradicsomos BBQ fasírt epres spárgával
paradicsomos BBQ fasírt epres spárgával táblázat
1 adag átlagos tápértéke: 241 kcal, 17,9 g zsír, 41 g szénhidrát, 13,8 g rost, 22,9 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk