Nem telhet el őszi nap újdonsült kedvencem, a sütőtök nélkül. Most fasírtra hangolódva alkottam e remek receptet, s ha már a narancssárgát választottam ebédem színéül, akkor legyen hozzá a köret is azonos színű. Ezért esett a választásom a batátára, amit friss petrezselyemmel ízesítettem. Egy jó kis tökbél leves után ki tudna ennek a főételnek ellenállni?
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 100 g sült sütőtök püré
- 70 g Bake-Free alap fasírtkeverék-köleses
- 4 g Himalája só
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 121 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
- 2 g kókuszolaj
- 170 g batáta (tisztítva mérve)
- babérlevél
- 1 kis csokor friss petrezselyem zöld
- a tálaláshoz balzsamecet
Elkészítés:
A batátát főzzük meg sós, babérleveles vízben, majd keverjük össze az aprított petrezselyem zölddel. A sütőtök pürét késes aprítóban dolgozzuk össze a hagymákkal, majd keverjük össze a lisztkeverékkel és a sóval. Hagyjuk állni 10 percig (addig pont formázhatóra sűrűsödik). Osszuk 4 darab egyforma részre, nedves kézzel formázzunk belőlük korongokat és vékonyan olajozott kontaktgrillen süssük meg pár perc alatt.
1 adag sütőtökös fasírt petrezselymes batátával átlagos tápértéke:
201 kcal, 2 g zsír, 35,6 g szénhidrát, 7,4 g rost, 6 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!