Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zöldborsós gombafasírt

Zöldborsós gombafasírt

Igen, nálam is van úgy néha, hogy egyszerűen nincs kedvem és időm sem fasírtokat golyózgatni. De, ha megkívánok egy ételt semmi nem állíthat meg, ezért ezekre az alkalmakra muffin formában szoktam megsütni őket. Gyors és egyszerű megoldás, tádám.

Hozzávalók 2 adaghoz:

A fasírthoz (9 darab):

  • 8 db csiperkegomba (tisztítva 218 g)
  • fél fej vöröshagyma (tisztítva 26 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva12 g)
  • 1 teáskanál kókuszolaj (4 g) + a forma kikenéséhez 2 g
  • Himalája só ízlés szerint
  • feketebors ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 80 g mirelit zöldborsó
  • 60 g Bake-Free alap fasírtkeverék köleses

A körethez:

  • 50 g Eden Premium quinoa
  • 4 darab kelbimbó (70 g)
  • 4 darab (22 g) aszalt paradicsom (olajban eltett)

Elkészítés:

Fasírt:

Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát olajon. A gombákat késes aprítóban dolgozzuk nagyon apróra és tegyük a hagymához pirulni. Fűszerezzük. Amikor a gomba levet engedett vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a párolt zöldborsót és annyi fasírtalapot, hogy nagyon sűrű muffin tészta állaga legyen (nekem most 60 g kellett hozzá). Olajozzuk ki a muffin formákat  és töltsük meg a masszával (nekem 9 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30-40 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Köret:

Alaposan öblítsük át a quinoát forró vízzel, majd dupla mennyiségű sós vízzel tegyük fel főni és fedő alatt alacsony fokozaton főzzük készre 15-20 perc alatt. A kelbimbókat pároljuk meg. Vágjuk apróra a paradicsomokat és keverjük a kifőtt quinoához.

Jó étvágyat!
zöldborsós fasírt mindenmentes

1 adag átlagos tápértéke:
357 kcal, 7,3 g zsír, 48,2 g szénhidrát, 13,9 g rost, 18,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk