Ellenben nem hagyott nyugodni az gondolat sem, hogy vajon milyen lehet a hagyományos módon, éleszővel elkészítve, így természetesen kipróbáltam a Bake-Free kelt tészta lisztkeverékkel is mákos változatában (itt). Feadtam magamnak a leckét, mert így viszont nem tudom eldönteni, hogy melyik a finomabb, de lehet, hogy nem is kell döntenem. Ti viszont ki tudjátok választani a nektek, vagy a diétátoknak jobban tetszőt.
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 410 g langyos víz
- 60 g Eden Premium eritrit
- 1 g kókuszolaj a tepsi kikenéséhez
A hempergetéshez:
- 22 g kókuszolaj
- 90 g őrölt dió
- 70 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
Az öntethez:
Elkészítés
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és osszuk 3 egyforma részre. Sodorjunk belőle száraz felületen 3 cm átmérőjű hengereket, majd daraboljuk fel 3-4 centinként (nekem 26 darab lett). Kenjük ki kókuszolajjal a tepsit (24x24 cm) és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Forgassuk meg egyesével a darabokat először olvasztott kókuszolajban, majd az eritrites dióban és tegyük őket egymás mellé a tepsibe. Alsó-felső sütéssel süssük készre 35-40 perc alatt. Tálaljuk sodóval. Nekem ebből a mennyiségből 8 adag aranygaluskám lett.
256 kcal, 13 g zsír, 46,8 g szénhidrát amelyből poliolok 21,2 g, 6,5 g rost, 5,6 g fehérje