Juhtúrós pogácsa

Juhtúró

Hozzávalók:

  • 30 g Eden Premium hántolt köles
  • 30 ml kókuszkrém
  • 5 evőkanál savanyú káposzta lé
  • Eden Premium Himalája vagy Parajdi só ízlés szerint

Elkészítés:

Alaposan mossuk át a kölest forró víz alatt. Tegyük a kókusztejszínt egy tálba és öntsük fel annyi vízzel, hogy a köles mennyiségének két és félszerese legyen. Tegyük egy lábasba az összes hozzávalót és fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. A káposztalé mennyiségét is lehet változtatni ízlés szerint.

Pogácsa:

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 10 percig. Nyújtsuk a tésztát 1 cm vastagra száraz felületen, késsel kockázzuk be a tetejét, majd szaggassuk ki (én 3 cm átmérőjű formát használtam). Előmelegített sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 20 percig 180 fokon alsó-felső sütéssel. Nekem ebből a mennyiségből 81 darab pogácsám lett.

1 darab juhtúrós pogácsa átlagos tápértéke:
17 kcal, 3 g szénhidrát, 0,7 g rost, 0,4 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás egy sem, légy te az első!

Új hozzászólás

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.