Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Vegán halászlé tigris veknivel

Vegán halászlé tigris veknivel

Nálunk a halászlé tipikus karácsnyi fogás volt, amikor még ettem állati eredetű élelmiszert. Sosem, -na, jóóó- talán egyszer készített anyukám. De az év többi napján, hát bevallom töredelmesen nem jutott eszembe. Most meg már végképp nem. De most valahogy beugrott, hogy mi lenne, ha veganizálnám és meg kell, hogy mondjam nagyon jól sikerült. Azt hiszem, vissza is kerül a karácsonyi menübe, emellett bekerül hétköznapi ételek közé is és ezt elismerésnek szántam magamnak és az új ízvilágnak, ami jobban bejött, mint az eredeti.

 

Halászlé

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 20 g nori alga lap
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 199 g)
  • 2 fej fokhagyma (tisztítva 12 g)
  • 1 db paprika (tisztítva 83 g)
  • 1 db paradicsom (tisztítva 71 g)
  • 1 db padlizsán (eleje-vége nélkül 196 g)
  • Himalája só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 evőkanál kókuszolaj

 

Elkészítés:

Készítsünk egy pörkölt alapot: Vágjuk apróra a zöldségeket. Pirítsuk meg a hagymát a kókuszolajon, majd a paprikát is. Szórjuk rá az őrölt paprikát, keverjük el, majd tegyük hozzá a paradicsomot és a fokhagymát is. Öntsük fel 1-2 dl vízzel és fedjük le. Sózzuk, borsozzuk. Áztassuk be k.b. 2-3 dl meleg vízbe az alga lapokat, a padlizsánt vágjuk félbe, magozzuk ki és daraboljuk apróra a belsejét. A belsejét tegyük a levesbe. A többi padlizsánt szeleteljük csíkokra. Amikor besűrűsödött a pörköltalap, öntsük fel körülbelül 8-dl vízzel és főzzük 10 percig. Tegyük hozzá az algás vizet és a padlizsán csíkokat is. Főzzük addig, amíg a padlizsán meg nem puhul teljesen. Ekkor halásszuk ki és a levest botmixerrel pürésítsük.

 

Halászlé

 

Tigris vekni

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Pirítsuk meg az apró kockákra vágott hagymát a kókuszolajon. Mérjünk ki 250 g lisztkeveréket, keverjük össze a sóval, a meleg vízzel és a hagymával. Gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.

 

Tigris vekni

 

1 adag halászlé átlagos tápértéke:
60 kcal, 2,8 g zsír, 5,7 g szénhidrát, 1,6 g rost, 1,9 g fehérje
100 g kisült tigriskenyér átlagos tápértéke:
184 kcal, 2,6 g zsír, 31,9 g szénhidrát, 7,6 g rost, 4,3 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk