Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Csokis-diós babka

Csokis-diós babka

Huhh, ez nem volt egy egyszerű menet. A receptfejlesztés ilyen, nem mindig sikerül minden elsőre, hiába ismerem a lisztek legmélyebb titkait. Viszont annál jobban tudok örülni az azonnali sikereknek. Van olyan, amikor egy recept nagyon, de nagyon nem akarja a jót, de szerencsémre engem birkatürelemmel áldott meg a sors, és ha valamit eltervezek, levakarhatatlan vagyok a lisztjeinkről. Így történt ez most is. Makacs kitartásom eredményeképpen fogadjátok szeretettel ezt a fantasztikus csokis-diós babka receptet.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 30 g kakaópor
  • 80 g égyszeres édesítő
  • 40 g kókuszolaj
  • 40 g nagyon sűrű, krémes kókusztej (Aldi, konzerves Asia)
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 35 g mindenmentes étcsokoládé (Aldi Choceur)
  • 50 g őrölt dió

 

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit (először külön az egyneműeket) és pihentessük, amíg elkészítjük a tölteléket, amihez csokin és a dión kívül, vízgőz felett olvasszuk fel a hozzávalókat és keverjük össze alaposan. Száraz felületen nyújtsuk vékony téglalapra (nekem 32x40 cm-es lett) a tésztát és kenjük meg a töltelékkel (kicsit nehézkes, de a végeredmény kárpótolni fog), szórjuk meg az apróra tört csokoládéval és az őrölt dióval, majd tekerjük fel a hosszabbik oldala felől. Hosszában vágjuk ketté és a közepétől indulva tekerjük össze a két részt. Tegyük egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 31x12 cm-eset használtam) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 55 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Vágjuk 15 darab egyforma szeletre.

 

Csokis diós babka

 

csokis diós babka táblázat

 

1 szelet csokis-diós babka átlagos tápértéke: 
158 kcal, 7,4 g zsír, 28 g szénhidrát amelyből poliolok 11 g, 3,5 g rost, 3,6 g fehérje
1 szelet csokis-diós babka átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 
17 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk