Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Húsvéti tojáskrém kolbásszal, kaláccsal

Húsvéti tojáskrém kolbásszal, kaláccsal

Hozzávalók:

A kalácshoz:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 60 perc alatt. Osszuk 3 darab egyforma részre és száraz felületen sodorjunk belőle kukacokat, majd fonjuk össze. Letakarva pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, majd további 30 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

Húsvéti tojáskrém kolbásszal, kaláccsal

100 G KALÁCS ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:

183 kcal, 1,3 g zsír, 49 g szénhidrát amelyből poliolok 12,8 g, 3,9 g rost, 4,9 g fehérje

100 g kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 36,2 g

Hozzávalók:

A tojáskrémhez:

Elkészítés:

Mossuk át alaposan a kölest, majd két és félszeres sós vízben fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Keverjük össze a többi hozzávalóval és turmixoljunk össze. Hígíthatjuk tovább vízzel, amennyiben szükséges. Pici mustárt is lehet bele tenni.

Húsvéti tojáskrém kolbásszal, kaláccsal

AZ EGÉSZ ADAG TOJÁSKRÉM ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:

225 kcal, 1,9 g zsír, 43,2 g szénhidrát, 2,6 g rost, 7,5 g fehérje 

Hozzávalók:

A tormakrémhez:

  • 50 g blansírozott mandula
  • víz
  • 2 g Eden Premium konjac liszt
  • Himalája só ízlés szerint
  • 85 g friss, reszelt torma
  • pár csepp ecet

Elkészítés:

Áztassuk be éjszakára a mandulát. Másnap öblítsük át alaposan és öntsük fel annyi friss, tiszta vízzel, hogy 300 g legyen a mandulával együtt. Turmixoljuk alaposan egyneművé. Forraljuk fel a konjac liszttel és a sóval, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a reszelt tormát és az ecetet is.

Húsvéti tojáskrém kolbásszal, kaláccsal

AZ EGÉSZ ADAG TORMAKRÉM ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:

367 kcal, 22,8 g zsír, 23,5 g szénhidrát, 13,8 g rost, 12,8 g fehérje

Hozzávalók:

A kolbászhoz:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Csomagoljuk sütőpapírba, vagy alufóliába, formázzunk belőle hengert és párolóedényben pároljuk meg 50 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Húsvéti tojáskrém kolbásszal, kaláccsal

AZ EGÉSZ ADAG KOLBÁSZ ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:

438 kcal, 1,3 g zsír, 79,8 g szénhidrát, 13,7 g rost, 13,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk