Mákos-krémes szívcsiga

Ez történik, amikor a csigákat szabadjára engedi az ember. Hát nem beszívecskéződtek a kis rakoncátlanok? A kutya fáját neki! Ráadásul a kakaót mákra és csábítóan finom krémre cserélték. És még pimaszul jól is áll nekik! Ez egyenesen felháborító!
Azért a nagy duzzogásom ellenére, valahogy mégis elfogyott az összes J. De még mindig haragszom a szabálysértésért. Csak, hogy az enyém legyen az utolsó szó és pont.

Lényeg a lényeg, hogy ezeknek a mákos-krémes szívcsigáknak senki sem tud majd ellenállni Valentin napkor. Készítsétek el Ti is, nálunk nagy sikere volt.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
  • 7 g porélesztő
  • 2 g Eden Premium kókuszvirág cukor
  • 2,5 g Eden Premium fekete só
  • 35 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 190 g langyos, cukormentes mandulaital (Joya)
  • 20 g sűrű kókusztej (konzerves, Aldis)
  • 1 teáskanál vanília aroma (3 g)
  • fél (kezeletlen) citromreszelt héja

A krémez:

  • 50 g sűrű kókusztej (konzerves, Aldis)
  • 75 g víz
  • 10 g Eden Premium eritvia
  • 10 g Eden Premium kölesliszt
  • 1 teáskanál vanília aroma

A töltelékhez:

  • 70 g darált mák
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • fél (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve (20 g a lé)

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és meleg helyen, lefedve kelesszük egy óráig. Addig főőzük meg a krémet. Keverjük össze a hozzávalókat és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Nyújtsuk ki a tésztát száraz felületen vékony téglalapra (nekem 27x36 cm lett) és kenjük meg a krémmel. A mákot keverjük össze az eritrittel, citromhéjjal és lével, majd szórjuk egyenletesen a krémre. A hosszabbik oldala felől tekerjük fel mindkét oldalról a közepe fele haladva úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon. Szeljük fel 13 egyforma darabra és tegyük őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Ott még igazgassuk őket szív alakúra. Előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 10 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

1 darab szívcsiga átlagos tápértéke:
105 kcal, 3,8 g zsír, 19,2 g szénhidrát amelyből poliolok 6,5 g, 1,8 g rost, 2,7 g fehérje

1 darab szívcsiga átlagos tápértéke: 12,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Boldog Valentin napot kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.