Azoknak, akik szeretik a kombinált recepteket, melyben két vagy többféle lisztkeverék is szerepel, most nagyon fognak örülni, mert hoztam ma egy üdvöskét. A piskóta és a kelt tészta találkozásából fantasztikus tészta született, de tényleg annyira fantasztikus, hogy fogtok még vele találkozni. Például a csodás babka is ebből a tésztából készült. A nyers tészta állaga is remek, nagyszerűen lehet vele dolgozni és a végeredmény csodás. Benne van a piskóta puhasága és a kelt tészta szuper íze is és csak úgy eteti magát. Cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával élők a mazsolát kihagyhatják (sőt).

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat (először külön az egyneműeket) és pihentessük 10 percig, majd osszuk 3 egyforma részre. Formázzunk belőlük kukacokat és fonjuk be. Tegyük egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 31x12 cm-eset használtam) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 55 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni és vágjuk 15 darab egyforma szeletre.

1 szelet mazsolás kalács átlagos tápértéke: 103 kcal, 1,3 g zsír, 24 g szénhidrát, 2 g rost, 2,4 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.