Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Pizzás és vajas kelt kiflik

Pizzás és vajas kelt kiflik

Amióta elkészült a puha kelt tészta receptje, egyszerűen nem tudok leállni a kifligyártással. Függőségben szenvedek. Ezeknek a kifliknek az a legjobb tulajdonságuk, hogy majdnem pontosan annyi szénhidrátot tartalmaznak, mint amennyit én reggelire, vagy vacsorára megehetek. Jaj, annyira finomak rengeteg friss zöldség társaságában, nyamiii. Kár, hogy csak ennyi fér egyszerre egy sütőtálcára, mert, ha tehetném nagyüzemben gyártanám őket, no de majd nyilván erre is kitalálok majd valamit. Addig is jöjjön a recept.

Hozzávalók:

A pizzás töltelékhez:

A vajas töltelékhez:

  • 50 g növényi margarin

A tésztához:

  • 300 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
  • 300 g langyos víz
  • 50 g langyos kókuszkrém
  • 7 g Eden Premium fekete só 
  • 2,5 g kókuszvirág cukor
  • 1 tasak porélesztő (7 g), vagy 25 g friss élesztő (ez esetben SEM kell felfuttatni!)

A formázáshoz:

  • 20 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék

Elkészítés:

Keverjük össze alaposan robotgéppel (1-es fokozaton 2-3 perc) a hozzávalókat és lefedve meleg helyen (én 50 fokos sütőben) kelesszük meg 45 perc alatt. Osszuk négy egyforma részre és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kör alakúra mindegyiket (nekem 26 cm átmérőjűek lettek). Az egyik lapot kenjük meg a paradicsomszósszal (hagyjunk egy picit a tetejére is), szórjuk meg a sörélesztő pehellyel és a fűszerekkel, majd tegyük rá a másik lapot. Vágjuk fel 4 darab cikkre (lehet 8 darabra is) és tekerjük fel őket kifli formára. Kenjük meg a tetejüket a maradék paradicsomszósszal. A vajas kiflikhez kenjük az olvasztott margarint az egyik lapra (hagyjunk egy picit a tetejükre is), borítsuk be a másikkal, majd vágjuk 4 cikkre (lehet 8-ra is) és tekerjük fel őket kifli formára. A maradék margarinnal kenjük meg a tetejüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó felső sütéssel, majd további 20 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

Pizzás kifli

Vajas kifli

Vajas kifli

1 darab pizzás kifli (ha 4 cikkre szelted a tésztát) átlagos tápértéke:
169 kcal, 2,8 g zsír, 29 g szénhidrát, 3,6 g rost, 5 g fehérje

1 darab vajas kifli (ha 4 cikkre szelted a tésztát) átlagos tápértéke:
223 kcal, 10 g zsír, 28,2 g szénhidrát, 3 g rost, 4 g fehérje

Nehézségi fok (1-5): 3

Elkészítési idő: 85 perc

Kalkuláció:

  • Az egész adag pizzás kifli   ̴ 553. - Ft-ba kerül, 1 darab (ha 4 darab egyforma szeletre vágjuk)   ̴ 138.- Ft.
  • Az egész adag vajas kifli   ̴ 404.- Ft-ba kerül, 1 darab (ha 4 darab egyforma szeletre vágjuk)   ̴ 101.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk