Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Rántotta kelt kiflivel

Rántotta kelt kiflivel

Mit csinál az Orsi, ha „rántottát” kíván? Na mit? Hát készít. Mivel nem volt otthon semmi vegán rántottához való alapanyagom és már régóta piszkált a gondolat, hogy erre a fasírt keverék is jó lehet, hát jól kisütöttem, és most figyeljetek: innentől kezdve nem is vagyok hajlandó másból csinálni! Annyira, de annyira finom, ráadásul a magyaros fűszerezés kiváltképp illik ehhez az ételhez. Ámbár így utólag eszembe jutott, hogy egy is pirított vöröshagyma jól kiegészítette volna, de majd legközelebb úgy készítem. Én sok friss zöldséggel ettem, de bevállalósok fogyaszthatják akár kiflivel is.
A rántotta: egy növényi alapú rántotta, nem lesz olyan, mint a tojásból készült, az elkészítésénél is észre fogjátok venni, hogy teljesen más. Tovább tart amíg megsül, szét kell választgatni apróra lapos fakanállal, vagy spatulával, hogy mindenhol hőkezelve legyen. Tömény szénhidrát, de ne ijedjetek meg tőle, mert lassú felszívódású és minőségi szénhidrátra szükségünk van. Ennek az ételnek magas a rost és a fehérjetartalma, nagyon laktatós, testes, kiadós. Női körben sok friss zöldséggel javaslom fogyasztani, férfi körben jöhet ezek mellé egy kis finom, puha kifli is.
A kifli: egy élesztős kelt változat, olyan jól hangzana, hogy vajas, de nem az, hanem margarinos (ezáltal vegán, tejmentes, növényi), egy kis kókuszkrém is került a tésztájába és brutálisan feldobja, nekem nagyon bejött. És hozzá kell tennem álszentség nélkül, hogy amilyen szép olyan finom is. Készítettünk róla videót is, nézzétek meg a TikTok-on, ígérem száj nem marad szárazon.

 

HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

A kiflikhez (4 darabhoz):

  • 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
  • 170 g langyos, cukormentes mandula ital (Joya)
  • 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 30 g olvasztott növényi margarin (Liga)
  • fél csomag instant porélesztő (3,5 g)
  • 1 g kókuszvirág cukor
  • 3 g Himalája só

A kenéshez:

  • 8 g paradicsomszósz
  • 2 g kókuszolaj

A rántottához (2 adag):

 

ELKÉSZÍTÉS:

Kiflik:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, melegítsük össze a nedveseket és dolgozzuk alaposan össze őket, majd letakarva kelesszük meg 50 perc alatt meleg helyen (én 50 fokos sütőbe tettem). Száraz felületen nyújtsuk téglalap alakúra (nekem 28x34 cm lett) és vágjuk fel 4 darab egyforma háromszögre. Tekerjük fel és kenjük le kókuszolaj és paradicsomszósz keverékével a tetejüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, majd további 20 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Várjuk meg míg kihűl (ha kibírjuk).

Rántotta:

Keverjük össze a lisztet a sót és a vizet kézi habverővel, majd forró (7-8-as fokozat), vékonyan olajozott serpenyőben süssük készre, mint az igazi rántottát. Itt jön a másság… lapos fakanállal, vagy spatulával daraboljuk fel sütés közben (mint a császármorzsát), hogy mindenhol hőkezelve legyen. Ragacsos lesz a tészta, de csináljuk tovább, mert jó lesz. Amikor már mindenhol jól átsült tegyük hozzá a maradék kókuszolajat, ettől lesz kívül kérges, roppanós, belül puha.

Rántotta kelt kiflivel

Rántotta kelt kiflivel
1 darab kifli átlagos tápértéke:

252 kcal, 9,4 g zsír, 35,6 g szénhidrát, 3,8 g rost, 5 g fehérje

1 adag rántotta átlagos tápértéke:

235 kcal, 8,2 g zsír, 28,5 g szénhidrát, 6,5 g rost, 5,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk