Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sloppy Joe

Sloppy Joe

Lucskos, nedves, laza, puha, csatakos, latyakos, csúszós, gondtalan, rendetlen, felületes, nem a termetére szabott. Ezeket a szavakat találtam a sloppy-ra. Ugye tökéletes megnevezés? Mind, egytől egyig illik Joci kománkra. No, viccet félretéve, ez egy megagiga szendó lett, megagia mennyiségű töltelékkel. Eredetileg marharaguból készül, búzalisztes pihe-puha bucival. Úgy megkívántam a képek alapján, hogy muszáj voltam elkészíteni ezt a brutális hamburgert mentesen.

 

Hozzávalók:

  • 30 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 90 g meleg víz
  • 1 teáskanál  Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
  • 150 g paradicsomszósz
  • 160 g kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál (20 g) kókusz amino szósz (elhagyható, csak a szójaszósz helyettesítésére használtam)
  • Himalája só, feketebors, bükkfán füstölt paprika, őrölt kömény, cayenne bors ízlés szerint
  • leheletnyi Eden Premium stevia por
  • fél fej vöröshagyma (tisztítva 57 g)
  • 4 gerezd fokhagyma (tisztítva 14 g)
  • 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
  • 1 teáskanál cukormentes dijoni mustár 14 g (Aldis, kis üveges)
  • pár csepp friss citromlé, vagy balzsamecet

 

Elkészítés:

Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg a kókuszolajon. Préseljünk rá 3 gerezd fokhagymát is. A granulátumot öntsük fel a vízzel és keverjük el a sómentes ételízesítővel és Himalája sóval. Fedjük le és hagyjuk állni 5 percig. Tegyük a hagymákhoz az apróra vágott kaliforniai paprikát is és pirítsuk össze. Fűszerezzük ízlés szerint, Öntsük hozzá a kókusz amino szószt, a paradicsom szószt, a citromlevet, vagy balzsamecetet és szórjuk bele a Stevia port is, de közben kóstolgassuk, hogy ne legen túl édes, tényleg csak egy leheletnyivel kezdjünk. Főzzünk belőle egy testes ragut. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy alacsony lángon, résnyire nyitott fedő alatt 1-2 óráig főzzük, közben pótolva a folyadékmennyiséget. Ha nincs ennyi időnk, használjunk jó minőségű, teflon bevonatos wok-ot, abban sokkal hamarabb (kg 4-5 perc) összeforr és besűrűsödik. Mielőtt levennénk a tűzről, vagy kikapcsolnánk a főzőlapot keverjük bele a granulátumot, préseljük bele a maradék fokhagymát  és melegítsük össze fél perc alatt. Körülbelül 4-5 dl mennyiség lesz. Töltsük a zsemlénkbe még melegen. Érdemes picit megmelegíteni a zsemlét is mielőtt betöltjük. Fogyasszuk egészséggel a maga nemes egyszerűségében. Én szénhidrátcsökkentett zsemlével tálaltam.

 

Sloppy Joe hamburger

Sloppy Joe hamburger táblázat

 

Az egész adag sloppy Joe szendvicskrém átlagos tápértéke (zsemle nélkül):
321 kcal, 8,4 g zsír, 38,8 g szénhidrát, 11,3 g rost, 23,2 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk