Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tippek, trükkök a spóroláshoz, ha „mindenmentesen” étkezel

Tippek, trükkök a spóroláshoz, ha „mindenmentesen” étkezel

Elérkezett az augusztus, a nyár utolsó hónapjába léptünk. Talán már túl vagy a nyaraláson. Az is lehet, hogy még csak most állsz a kirándulásod előtt. Mindenesetre biztosan felmerült benned is a gondolat, hogy szeretnél egy kicsit kevesebb pénzt költeni, jó volna, ha több maradna a zsebedben szeptemberre. Igaz?

Egy korábbi cikkünkben írtunk már a „mentes” étkezés és a diétás életmód anyagi oldaláról, amit ha még esetleg nem olvastál el, ITT megteheted. Ezúttal pedig hoztunk hat tippet, amelyek segítségével könnyen tudsz spórolni és kicsit „vastagabb” maradhat a pénztárcád őszre. Tarts velünk!

  • Ha okosak voltunk a nyáron, akkor mostanra már gondoskodtunk befőttekről, lecsóról, savanyúságról…Ez a befektetés később térül meg ugyan, ám igazán jól jön „ínségesebb” időkben. Ezeket szuperül fel lehet használni bármikor, amikor már nem roskadoznak a zöldséges-gyümölcsös pultok friss áruval és az áruk is feljebb megy. Ha még nem kezdtél bele a befőzésbe, akkor sem késő! Még lecsaphatsz csodaszép szilvára, sárgabarackra, szederre, áfonyára, esetleg cseresznyére. Az Eden Premium Pektinnel biztosan gyors és könnyű lesz a befőzés! Zöldségek közül idénye van a paradicsomnak, céklának, cukkíninek és a zöldbabnak is.

Befőttek

  • Mindenféleképpen érdemes helyi termelőktől vásárolni a piacon. Itt finom és szép alapanyagokat válogathatsz össze ételeidhez és az idényzöldségeket, gyümölcsöket kedvező áron veheted meg. Tipp: aki teheti, munka előtt menjen a piacra. Olyankor kevesebben vannak, még nem fosztották ki a pultokat, és a nap elején túl lehetünk az utálatos bevásárláson (Mert valljuk be, sokan vagyunk, akiknek egyáltalán nem tartozik a kedvenc időtöltéseik közé a bevásárlás). Az elején időt kell szánni ugyan arra, hogy megtaláld a kedvenc termelődet, de utána szuper árakat alkudhatsz ki magadnak.
  • Akciók, akciók akciók! Klisének hangozhat, ám mégis egy igen fontos „szabály”: mindig figyelni kell, éppen mi az, amihez kedvezményes áron lehet hozzájutni. Ez a mai világban már egyáltalán nem ciki. Szerencsére az Eden Premiumnál minden hónapban van akció, tehát gyakorlatilag egész évben olcsóbban lehet hozzájutni hol ehhez, hol ahhoz az alapanyaghoz!

Piac zöldségekkel

  • Süsd meg otthon magadnak a kenyeret, kiflit, zsemlét! Ha nem készen vásárolod ezeket, máris sokat teszel a pénztárcádért. Az elkészült pékárukat szintén le tudod fagyasztani, ha nem fogyna el, sőt érdemes is ilyenkor szintén egyszerre többet lesütnöd.
  • A növényi tejeket, tejszíneket is el tudod otthon készíteni. Nem is gondolná az ember, mennyi mindenből lehet „tejet” készíteni: kesudió, mandula, köles, barna rizs…Ugye, milyen költséghatékony?
  • A végére hagytuk a kicsit „szőrszálhasogatósabb” részt, de figyelj mert szerintünk nagyon hasznos: ha már főzöl, akkor főzz egyszerre 4 félét. Hogy miért?
    • Ha például gázzal melegítitek a vizet, és egy héten csak egyszer állsz neki mosogatni, akkor kevesebb gáz szükséges, hogy felmelegítse a vizet, mert csak egyszer kell dolgoznia, nem heti 5ször
    • Ezen kívül, ha egy műanyagban például répát tárolsz és azt megfőzöd, akkor ugyanabba mosogatás nélkül belevághatod a gombát, majd azt is megfőzöd, utána szeletelhetsz bele hagymát és így tovább eljátszhatod ezt az összes zöldséggel.
    • Hasonló trükköt alkalmazhatsz úgy is, hogy megfőzöd a tésztát, majd ugyanabban az edényben szaggatod ki a nokdeli mosogatás nélkül.
    • Időt is spórolsz a hét többi napjára, mert ha kiporciózva lefagyasztod az ételeket, akkor később elég csak kikapni a mélyhűtőből és sec perc alatt megvan az ebéd! Az idő pedig mint tudjuk, szintén kincset ér.

Mosogatás

Ha az ember előre gondolkozik, akkor a spórolás nem is olyan nagy feladat, mint azt elsőre gondolná.  Reméljük, tippjeink hasznosak voltak számodra és segítettek. Ha tetszett a cikkünk és szerinted érdekelné ismerőseidet is, akkor oszd meg, hogy ők is láthassák! Az Eden Premium termékekről több információért pedig látogass el a honlapunkra: www.edenpremium.hu

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk