Hoppácska, hát már mióta meg van a Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék és már mióta használom mindenféle finomsághoz, de hogy pont az almafánk nem jutott még eddig eszembe… nem értem. És képzeljétek most sem az én ötletem volt, gondolhatjátok mennyire vertem a fejemet a falnak. Gyorsan kellet orvosolnom a problémát.
Hozzávalók:
- 1 darab alma (hámozva, magtalanítva 100 g)
- 60 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 10 g négyszeres édesítő
- 60 g langyos víz
- fahéj
- pár csepp citromlé
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Hámozzuk meg az almát és reszeljük le nagylyukú reszelőn. Szórjuk meg fahéjjal és keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Hagyjuk állni 5 percig, majd olajos kanállal szaggassuk forró olajba és süssük arany barnára. Tálaláskor szórjuk meg fahéjas por eritrittel.
56,4 g szénhidrát amelyből poliolok 10 g, 10 g rost, 5,6 g fehérje