Édes lángos mandulakrémmel

Feje tetejére állt a világ! Ezt is csak én találhattam ki! Azzal eddig is tisztában voltam, hogy már régóta kapható édes feltéttel lángos, de, hogy a tészta is édes legyen.... No nem akkora találmány, csak néha elképedek sajátos ízlésű fantáziámon. Most ezt a lángost a fánk receptje alapján készítettem és édes mandulakrémmel imitáltam hozzá a tejfölt. Darált török mogyoró és Eden Premium bio kakaóbab töret keverékével díszítettem. Innentől kezdve szabad az út a további feltétekhez. Ti mivel készítenétek?

Hozzávalók

A tésztához (1 darabhoz):

-60 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék

-60 g langyos víz körülbelül 40 fokos

-11 g Eden Premium eritrit

- Eden Premium kókuszolaj a sütéshez

A krémhez (2 adaghoz):

-50 g Eden Premium blansírozott mandula

-20 g Eden Premium eritvia

-1 teáskanál vanília aroma

-pár csepp citromlé

-40 g víz

Elkészítés

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni 5 percig, majd száraz felületen nyújtsuk 0,5 cm vastagra. Forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát. A krémhez turmixoljuk össze alaposan a hozzávalókat, majd kenjük rá a kisült lángosra. Díszítsük kedvünk szerint.

1 darab lángos 1 adag krémmel díszítés nélküli átlagos tápértéke:
65 g szénhidrát amelyből poliolok 20,9 g, 8,7 g rost, 10,5 g fehérje

1 darab lángos 1 adag krémmel díszítés nélküli átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 44,1 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás egy sem, légy te az első!

Új hozzászólás

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.