Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Fánktorta

Fánktorta

Ennek a tortának nagyon egyszerű története van: megláttam, megcsináltam és jól befaltuk. Már elkezdett járni a fantáziám a további variációkhoz, mert tulajdonképpen bármilyen formából el lehet készíteni. Te hogyan csinálnád?

 

Hozzávalók

A sütéshez:

  • kókuszolaj

A krémhez:

A tetejére:

  • 30 g mindenmentes csokoládé
  • 15 g kókuszolaj

A díszítéshez:

  • 5 g  balnasírozott mandula

 

Elkészítés

Keverjük össze a fánk hozzávalóit és hagyjuk állni 5 percig. Száraz felületen szaggassuk fánk formára az összes tésztát (én 4,5 cm átmérőjű formát használtam) és bő, forró olajban süssük ki pár perc alatt. Nekem 34 db fánkom lett.
A krémhez keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a nedveseket és állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Várjuk meg, míg langyosra hűl. Sorakoztassuk rétegenként egymásra a fánkokat és a krémet. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze a kókuszolajjal és csorgassuk a tortára. Díszítsük durvára aprított mandulával.

 

Fánktorta

 

Az egész adag torta átlagos tápértéke:
251 g szénhidrát amelyből poliolok 82,8 g, 30,3 g rost, 24,8 g fehérje
Az egész adag torta átlagos felszívódó szénhidráttartalma:168,2 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk