Bake-Free-s pályafutásom alatt ezen a sütin, illetve elkészítésének hogyanján törtem a legtöbbet a fejem. Szóval több évig. Azért érzitek biztosan ennek a kijelentésnek a súlyát. Az első megoldandó feladatom a tészta volt, és amikor elkészültem a roppanós lapkenyér recepttel, azonnal tudtam (na jó, csak sejtettem), hogy jó krémes alap lehet. Már csak a krémet kellett kiötölnöm, ami azért nem volt egyszerű, mert a sok mindentől mentességén kívül, keményítőmentesre is szerettem volna készíteni. Az egész hetem majdnem csak receptkudarcokból állt, el is voltam keseredve és nem fűztem nagy reményt hozzá, de aznap minden, köztük a krémes is kiemelkedően jól sikerült. Az volt benne a legszebb, hogy első nekifutásra sikerült, ráadásul sokkal, de sokkal jobbra, mint azt valaha is elképzeltem egy mentes krémesről. A tésztát pont úgy lehet villával szelni, mint az eredetit és a krém pont olyan rezgős, puha, lágy, de még pont nem folyós. Persze óvatosabban kell vele bánni, a kést is törölgetni kell szeletelés közben, de engem esküszöm, hogy minden eddigi lemondásomért kárpótolt.

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 100 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék + 20 g a nyújtáshoz
  • csipet Eden Premium stevia por
  • 100 g langyos víz
  • 26 g Eden Premium kókuszolaj folyékony állapotában
  • csipet sütőpor

A krémhez:

  • 500 g nagyon sűrű krémes kókusztej (Aldi konzerves Asia)
  • 500 g víz
  • 120 g Eden Premium eritvia
  • bourbon vanília aroma
  • 160 g Eden Premium kölesliszt
  • 8 g Eden Premium agar-agar
  • fél citrom leve (15 g)

Elkészítés:

A lapokhoz keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig. Osszuk pontosan 2 egyforma részre, majd lisztezett, szilikonos sütőpapíron nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra a formánkhoz illeszkedve (én 24x24 cm-eset használtam) őket. Az egyik lap lesz a süti alapja, a másik a teteje. Az elsőt a sütőpapírral együtt egy tepsin, előmelegített 200 fokos sütőben, légkeveréssel süssük 10 percig.  A másikat szeljük annyi kockára, ahány szeletre szeretnénk majd vágni a krémest és ezt is süssük meg ugyanúgy. Amint kihűltek béleljük ki nagyon szépen, egyenletesen a formánkat (ne legyen a papíron gyűrődés) és nedvesítsük be az oldalait (mint az edényt, amibe majd pudingot öntünk) és tegyük bele az egészben hagyott, első lapot.  A krémhez keverjük össze a hozzávalókat 50 g víz és az agar-agar kivételével (tehát 450 g víz megy bele) és főzzük sűrűre folyamatos kevergetés mellett (forrjon fel). Az agar-agart keverjük össze a vízzel és öntsük a krémhez, keverjük össze alaposan és forraljunk még rajta egyet (kevergetve). Öntsük a formába, majd szépen sorakoztassuk rá a kockára vágott lapokat. Várjuk meg míg kihűl és tegyük légmentesen lezárva a hűtőbe pár órára (nekem 1,5 órát volt bent). Amikor elkészült szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és vágjuk 9 darab egyforma szeletre.

1 szelet krémes átlagos tápértéke: 246 kcal, 15,4 g zsír,58,7 g szénhidrát amelyből poliolok 13,3 g, 2,8 g rost, 3,5 g fehérje

1 szelet krémes átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 45,4 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.