Roppanós lapkenyér

Mindig is nagyon szerettem ezeket a ropogós kenyérféléket, imádom harsogva ropogtatni a fogaim közt, nekem ez külön élmény, jól rá is dolgozok rágás közben, hogy minél hangosabb legyek vele. Persze ezt a környezetem nem mindig tolerálja, úgyhogy ezek a pillanatok csakis az enyémek, egyedül ezzel az ínycsiklandó finomsággal. Nemcsak fincsi ropogtatnivalóként állja meg a helyét a Bake-Free roppanós lapkenyér, de akár fogyókúrába is beilleszthető. Ez a nasi is lassú felszívódású szénhidrátokból áll.  Ezzel a recepttel most el is indult a fantáziám, jaj nektek, itt kérem szépen áradat lesz az újdonságokból, készüljetek!

Hozzávalók:

  • 100 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék + 34 g a nyújtáshoz
  • 5 g Eden Premium Himalája só
  • 100 g langyos víz
  • 25 g Eden Premium kókuszolaj folyékony állapotában

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra. Szeljük fel tetszőleges formára (én 14 darab 11x8 cm-es téglalapra szeltem) és szurkáljuk meg villával, vagy saslik pálcával. Előmelegített 200 fokos sütőben légkeveréssel süssük 10 percig.  

1 darab roppanós lapkenyér átlagos tápértéke:
49 kcal, 2 g zsír, 6,2 g szénhidrát, 1 g rost, 0,9 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó nasizást kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.