Nagyon szeretem a kesudiót, főleg a belőle készült krémet. Ez az én Nutellám. Mivel pürésítve van, ezért gyors felszívódásúnak számít, az amúgy lassú felszívódású kesudió, így nekem reggelire és vacsira kilőve. No, de sebaj, mert tízóraitól uzsonnáig viszont ehetem . Most fánkba burkoltam és jelentem, isteni finom.
Hozzávalók:
A fánkhoz:
- 150 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 150 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 27 g Eden Premium eritrit
A sütéshez és a díszítéshez:
- kókuszolaj
- Eden Premium porrá őrölt eritrit
A töltelékhez:
- 100 g kesudió
- 100 g víz
- 40 g négyszeres édesítő
- 6 g kakaópor
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 g Eden Premium konjac liszt
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Addig turmixoljuk krémesre a töltelék hozzávalóit. A tésztát nyújtsuk ki száraz felületen 0,5 cm vastag téglalappá és vágjuk 4 egyforma részre. Kanalazzuk rájuk a tölteléket és hajtogassuk össze (mint a bejglit). Bő, forró olajban süssük készre.
49,4 g szénhidrát amelyből piliolok 16,7 g, 5,2 g rost, 7,9 g fehérje
1 darab töltött fánk átlagos felszívódó szénhidráttartalma (eritrittel nem megszórva): 32,7 g