Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Töltött fánk

Töltött fánk

Nagyon szeretem a kesudiót, főleg a belőle készült krémet. Ez az én Nutellám. Mivel pürésítve van, ezért gyors felszívódásúnak számít, az amúgy lassú felszívódású kesudió, így nekem reggelire és vacsira kilőve. No, de sebaj, mert tízóraitól uzsonnáig viszont ehetem . Most fánkba burkoltam és jelentem, isteni finom.

 

Hozzávalók:

A fánkhoz:

A sütéshez és a díszítéshez:

  • kókuszolaj
  • Eden Premium porrá őrölt eritrit

A töltelékhez:

  • 100 g kesudió
  • 100 g víz
  • 40 g négyszeres édesítő 
  • 6 g kakaópor 
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 g Eden Premium konjac liszt

 

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Addig turmixoljuk krémesre a töltelék hozzávalóit. A tésztát nyújtsuk ki száraz felületen 0,5 cm vastag téglalappá és vágjuk 4 egyforma részre. Kanalazzuk rájuk a tölteléket és hajtogassuk össze (mint a bejglit). Bő, forró olajban süssük készre.

 

Töltött fánk

 

1 darab töltött fánk átlagos tápértéke (eritrittel nem megszórva):
49,4 g szénhidrát amelyből piliolok 16,7 g, 5,2 g rost, 7,9 g fehérje

1 darab töltött fánk átlagos felszívódó szénhidráttartalma (eritrittel nem megszórva): 32,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Kellemes sütögetést!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk!