Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Chilis-csokis galette

Chilis-csokis galette

Mi más melegíthetne fel egy borongós őszi napon, mint a chili? Tömérdek mennyiségű csokoládéval párosítva telitalálat. Gőzölgő illatával feledésbe merülhetnek a rideg, ködös hajnalok. Legalább is nálam bevált galette formájában. Aki szereti a különlegességeket és csokirajongó, az mindenképpen készítse el a chilis-csokis galette-et.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 100 g kókuszkrém
  • 150 g víz
  • 6 g kakaópor
  • 35 g Eden Premium eritrit
  • 1-1 teáskanál rum-, és csokoládé aroma
  • 25 g Eden Premium kölesliszt
  • 2 g Eden Premium konjac liszt
  • 40 g mindenmentes csokoládé
  • chili ízlés szerint

 

Elkészítés:

A töltelékhez a csokoládé és a chili kivételével keverjük össze a hozzávalókat és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk pihenni 10 percig. Sütőpapíron nyújtsuk ki körülbelül 1 cm vastagra, kanalazzuk rá a tölteléket, szórjuk meg ízlés szerint chilivel és tördeljük rá a csokoládét is. Hajtsuk fel a széleit és tegyük sütőpapírral együtt egy tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt süssük készre. Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.

 

Chilis-csokis galette

Chilis-csokis galette táblázat

 

1 szelet chilis-csokis galette átlagos tápértéke:
167 kcal, 9,7 g zsír, 25,5 g szénhidrát amelyből poliolok 12 g, 3,2 g rost, 3,3 g fehérje

1 szelet chilis-csokis galette átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 13,5 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk