Sütőtökös keksz:
Mindenképpen ki szerettem volna próbálni egy ilyen kekszet gyerekbarát változatban, a cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával élők most lapozzanak tovább. Én sem tudtam megkóstolni, de bátran állíthatom, hogy a többieknek nagyon ízlett. Picit nehezebb ezzel a tésztával dolgozni, mint az alapreceptessel, puhább, képlékenyebb, tapadósabb is (ez függ a tök nedvességtartalmától is), de szépen lehet bánni vele, ha alálisztezünk. Szóval induljunk is a konyhába, főzzünk egy jó kis fahéjas teát és álljunk neki. Jöhet?
Hozzávalók:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék+ 7 g a nyújtáshoz
- 45 g Eden Premium porrá őrölt kókuszvirág cukor
- 20 g kókuszolaj
- 100 g sült sütőtökpép
- fahéj
- 1 teáskanál vanília aroma
- pár csepp citromlé
- mindenmentes csokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőtököt turmixoljuk össze az olvasztott kókuszolajjal, majd keverjük össze az összes hozzávalóval és pihentessük 10 percet. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk tetszőleges formákra. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 180 fokos sütőben süssük készre 11 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Nekem 8 darab kekszem lett. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, töltsük nejlonba, vágjuk le picit a sarkát és díszítsük vele a kekszeket.
867 kcal, 23 g zsír, 140 g szénhidrát, 13,7 g rost, 13,1 g fehérje
Sírhant pohárkrém:
Pudingozós hangulatom támadt, de szerettem volna valamivel feldobni és nem meglepő, hogy egészen véletlen volt sült sütőtök a hűtőben. Furcsa nem? Na jó, persze, hogy alaposan rákészültem, hogy pudingba fojtsam ezt a csodás eledelt, így hát el is mondtam érte egy imát, mélyen tisztelegve az emléke előtt, majd kitártam előtte a mennyország kapuját.
Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 200 ml kókusztejszín
- 250 g víz
- 70 g Eden Premium eritrit
- 2 teáskanál vanília aroma
- 35 g Eden Premium kölesliszt
- 2 g Eden Premium konjac liszt
- 200 g sült sütőtök püré
A kekszhez:
- 60 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 20 g Eden Premium eritvia
- 15 g Eden Premium mandulaliszt
- 10 g kókuszolaj
- fahéj
- 45 g langyos víz, ebből lehet 2 g friss citromlé
- 0,5 teáskanál vanília aroma
A felirathoz:
- 5 g mindenmentes étcsokoládé
A díszítéshez:
- 40 g Eden Premium bio kakaóbab töret
- 20 g Eden Premium bio kakaópor
Elkészítés:
A pudinghoz a sütőtökön kívül keverjük össze a hozzávalókat, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Amikor elkészült keverjük hozzá a sütőtök pépet is. Ez egy folyósabb puding lesz, erre számítsatok. A kekszekhez keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk állni 5 percig majd száraz felületen szaggassuk ki tetszőlegesen. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 11 perc alatt. Amint kihűlt díszítsük vízgőz felett olvasztott csokoládéval. Kanalazzuk a kihűlt pudingot poharakba, tegyünk mindegyikbe egy-egy kekszet és szórjuk meg kakaóbab törettel és kakaóporral őket. Nekem 7 darab kekszem lett, így 7 felé osztottam a pudingot is.
211 kcal, 13,4 g zsír, 28,5 g szénhidrát, 4,7 g rost, 4,2 g fehérje