Körtés-túrós szelet

Végre valahára beköszöntött a körteszezon, amit én már tűkön ülve vártam. Hatalmas rajongója vagyok a fahéjnak és szerintem nagyon passzol a körtéhez (IS). Az én konyhámban édes túró sűrűn van előre lefőzve, mert számtalan módon fel tudom használni, pik-pak lehet készíteni belőle különböző, gyors finomságokat (vészhelyzet esetére is kiváló). Azt hiszem ez a süti is egy körtére éhezős vágyamat kielégítő vészhelyzet elhárítás volt.

Hozzávalók:

A tésztához:

A túrós réteghez:

A körtezseléhez:

  • 2 darab körte (tisztítva, magtalanítva 257 g)
  • 200 g cukormentes növényi ital (mandula)
  • 5 g Eden Premium agar-agar
  • 50 g Eden Premium eritvia
  • 1 evőkanál vanília aroma

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 5 percig. Béleljük ki szilikonos sütőpapírral a formát (én 24x24 cm-eset használtam) és egyengessük bele a tésztát. Szurkáljuk meg villával és előmelegített 180 fokos sütőben süssük elő 5 perc alatt alsó-felső sütéssel. Kanalazzuk rá az édes túrót és süssük további 20 percig. A körtezseléhez turmixoljuk simára a megtisztított, magtalanított körtét a többi hozzávalóval és állandó keverés mellett forraljuk fel, majd várjuk meg míg hűl egy picit (közben néha kevergessük). Amint kihűlt a süti óvatosan öntsük rá a körtés folyadékot és hagyjuk hűtőben megszilárdulni. Szórjuk meg fahéjjal és vágjuk 9 darab egyforma szeletre.

1 szelet körtés-túrós pite átlagos tápértéke:
403 kcal, 10,4 g zsír, 57,1 g szénhidrát amelyből poliolok 27,7 g, 3,6 g rost, 4,8 g fehérje

1 szelet körtés-túrós pite átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 29,4 g

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.