Linzer? Bármikor, bármennyit! Főleg karácsonykor és húsvétkor. Előző életemben nagyon sokat gyakoroltam az egyik karácsony előtt, hogy a legprofibb linzert készítsem el. Aztán jött a nagy bumm. Körülbelül 3 évig nem ettem és sütöttem linzert, de mint a biciklizést, ezt sem lehet elfelejteni. Boldogságom határtalan. Az én kedvenc linzerem a baracklekváros, a szilvalekváros, a meggylekváros, a mogyorókrémes… egy szóval mindegyik. Természetesen mindenki ízlés szerint kedvére töltheti.
Hozzávalók 24 darabhoz (12 pár):
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 45 g Eden Premium eritrit
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 20 g kókuszolaj folyékony állapotban
- 90 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- 1 tasak bourbon vanília aroma
A töltelékhez:
- 60 g cukormentes baracklekvár (Helios)
A díszítéshez:
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd linzerformával szaggassuk ki az összes tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-12 (NEM TÖBB!) perc alatt alsó-felső sütéssel. Töltsük meg lekvárral és szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.
1 darab linzer (1 pár, levárral, eritrittel szórva) átlagos tápértéke:
69 kcal, 3,2 g zsír, 8,6 g szénhidrát amelyből poliolok 1,6 g, 1,5 g rost, 1,5 g fehérje
1 darab linzer (1 pár, levárral, eritrittel szórva) átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
7 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!