Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Meggyes-túrós pite

Meggyes-túrós pite

Nálam örök befutó ez a süti. Imádom a kölestúrót, a meggyet és a linzert is, minden összetevője telitatlálat nálam. Ez tipikusan az finomság, ami előhívja lelkem legmélyén megbúvó irigységemet, legszívesebben egyedül felfaltam volna az egészet és ha nem kellene figyelnem a szénhidrátokra képes is lettem volna rá és ezt a titkot örökre megőriztem volna. ESKÜ. Mondjuk nem együltő helyemben fogyott volna el, de azért egész nap csámcsoghattam volna rajta. De nem. Megszámoltam a szénhidrátokat, így nem estem bűnös csábítás áldozatául. Fő a mértékletesség, ezért olyan lassan fogyasztottam el az adagomat, minden árnyalatát kiélvezve, hogy a végére már majdnem, de mondom csak majdnem meguntam.

HOZZÁVALÓK 9 SZELETHEZ:

A tésztához:

A meggyes túróhoz:

  • 250 g mirelit magozott meggy
  • 100 g hántolt köles
  • 100 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 200 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 80 g Eden Premium eritrit
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint

A szóráshoz és a forgatáshoz:

ELKÉSZÍTÉS:

A túróhoz mossuk át alaposan forró víz alatt a kölest. Keverjük össze az összes hozzávalóval és résnyire nyitott fedő alatt, lassú tűzön főzzük puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Ha hígabb „túrót” szeretnénk, vegyük le a fedőt, ha sűrűbbet, akkor fedő alatt hagyjuk állni további 10 percig.
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és egyengessük egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 24x24 cm-eset használtam). Szurkáljuk meg villával, majd tegyük 5 percre előmelegített 180 fokos sütőbe alsó-felső sütés programon. Ha kész kanalazzuk rá a langyos túrót, szórjuk meg (kiolvasztott, lecsepegtetett, kókuszlisztben megforgatott) meggyel, picit nyomkodjuk is bele és tegyük vissza a sütőbe további 35 percre. Várjuk meg amíg kihűl, szórjuk meg kókuszliszttel és vágjuk 9 darab egyforma szeletre.

Meggyes - túrós pite

meggyes-túrós pite

1 szelet meggyes-túrós pite átlagos tápértéke:

192,7 kcal, 15,9 g zsír, 37 g szénhidrát amelyből poliolok 14,4 g, 4,9 g rost, 4,8 g fehérje

1 szelet meggyes-túrós pite átlagos felszívódó szénhidráttartalma:

22,6 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.


Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk