Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mézeskalács

Mézeskalács

Minden karácsonykor eljönnek a mézeskalács sütésének meghitt pillanatai. Legalább is nekem meghitt. Rá szoktam készülni alaposan, külön rituálét fejlesztettem már eme csodás tevékenységhez. Számomra itt kezdődik a karácsony. Volt az életemben egy olyan (szerencsére rövid) időszak, amikor már gluténmentesen étkeztem, de még nem tudtam az inzulinrezisztenciámról és orrba-szájba sütöttem a rizslisztes-cukros sütiket, de mindig rosszul voltam tőlük. Szerencsére hamar rájöttem mi lehet a baj és be is igazolódott. Amióta megszülettek a Bak-Free lisztkeverékek, és a diéta szerint táplálkozom, már nem vagyok rosszul mézeskalácstól (sem), mert cukormentes és lassú felszívódású finomságokat lehet belőlük készíteni. Így újra örömmel készítem.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk tetszőleges formákra az összes tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-12 perc alatt (nem kell neki több!!) alsó-felső sütéssel.

Mézeskalács
Mézeskalács táblázat
Az egész adag mézeskalács átlagos tápértéke:
793 kcal, 39,4 g zsír, 90,8 g szénhidrát amelyből poliolok 4 g, 14,8 g rost, 18,7 g fehérje

Az egész adag mézeskalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
86,5 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk