Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zserbó

Zserbó

Mentes életem előtt a habcsók és a zserbó volt a specialitásom. Minden álszentség nélkül mondhatom, hogy tényleg brutál jól csináltam őket. Aztán persze jött a forró leves és csak néztem, mint borjú az újkapura. Minden addigi megszerzett tudásom és tapasztalatom mehetett a kukába, de egyvalami azért szerencsére megmaradt, mégpedig az, hogy amikor elesek, akkor ugyan picit sírok (jó, van, amikor sokat és olyan is, hogy túl sokat), de utána mindig felállok -legalább is eddig sikerült-. Nos, a zserbónál még sírni sem hagytam magamnak időt -mert én nem élhetek nélküle- azonnal felkeltem és elindultam mentesíteni. Érdekes, hogy ez a süti adta fel a legjobban a leckét, de lehetséges, hogy azért (is), mert itt felül akartam múlni az eredetit, ha már azt nem ehetem.
Ennek a klasszikus, elmaradhatatlan ünnepi finomságnak volt már korábban egy mentes Bake-Free verziója, többen el is készítettétek. Most viszont eritvia Max-ra szabtam és képzeljétek még ez is rendesen kötözködött velem a fejlesztés alatt (persze sikertelenül, hisz én vagyok az erősebb), DE ez a változat most tényleg felülmúlja az eredetit, elképesztő. Jobb lett, mint valaha is volt. Puhább és finomabb is, mint az előző és a tésztájával valami álom dolgozni (sokkal rugalmasabb).
Amit tudnotok kell, hogy olyan lekvárral fog csak működni, ami nagyon sűrű. Ez a recept a receptben feltüntetett lekvárhoz lett fejlesztve (nézzétek meg a videót is), ami amúgy roppant egyszerű és bármelyik boltban beszerezhető hozzá az alapanyag télen, nyáron. Ennél hígabb lekvár eláztathatja a tésztát.
Jótanács: Óvatosan a habzsolással, én egyetlen egy szelettől dugig lettem, tömör gyönyör. Erre is mondják azt, hogy kicsi a bors, de erős.

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

Máz:

  • 75 g mindenmentes étcsokoládé (Torras)
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat (a folyadék meleg legyen, a kókuszolaj folyékony!) és pihentessük pár percig, majd osszuk 4 egyforma részre. A formát (24x24 cm) béleljük ki szilikonos sütőpapírral. A töltelékhez készítsük el a baracklekvárt (én az eritvia MAX-os változatot csináltam) és keverjük össze a darált diót az eritvia MAX-szal. Nyújtsuk méretre a tésztákat száraz felületen, majd rétegezzük a következő sorrendben: tészta, lekvár, dió. Az első réteg tésztát nem, de a többit szurkáljuk meg villával. A maradék pici lekvárt keverjük össze kevés vízzel és kenjük meg vele a tészta tetejét. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 50 perc alatt. A mázhoz vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat és oszlassuk el egyenletesen a kihűlt sütemény tetején, majd, amikor már rádermedt (már, ha kibírjátok, mert én nem) vágjuk 18 darab egyforma szeletre.

1 szelet zserbó átlagos tápértéke:
220 kcal, 12 g zsír, 24 g szénhidrát amelyből poliolok 4,2 g, 4 g rost, 4,9 g fehérje

1 szelet zserbó átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
19,8 g

Zserbó
Zserbó tápérték
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Zserbó ❤️ #edenpremium #glutenfree #vegan ♬ Girls Like You - Acoustic - Matt Johnson

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk