Gombás nemhúsos burek

Hogy is kezdjem? Annyi mindent szeretnék „mondani” erről a finomságról. Azon felül, hogy mindenmentes, húst sem tartalmaz és az eredetihez képest sokkal kevesebb, és növényi zsiradék került bele. Ezek voltak a főbb, műszaki paraméterek a burek készítésénél, de lássuk az élvezeteket is. Isteni, mennyei, erősen fűszeres, karakteres, tökéletesen roppanós, gombás ízvilág… soroljam még? Hát pillanatok alatt elfogyott, nem maradt egy morzsa sem. A húsevők is imádták (főleg ők). Kell ennél több?
Csak halkan megsúgom, hogy ebből a tésztából tudtok hasonló finomságokat készíteni, mint például káposztás és túrós rétes.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 80 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 240 g meleg/forró víz
  • 10 g Eden Premium sómentes ételízesítő
  • 4 darab csiperkegomba (tisztítva 130 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 88 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 10 g)
  • 2 teáskanál cukormentes dijoni mustár (Aldi Lomee) 20 g
  • Eden Premium Himalája só, feketebors, kakukkfű ízlés szerint
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat (a kókuszolaj kivételével) és folpackba csomagolva pihentessük fél óráig hűtőben. Nem kell megijedni, elég ragacsos tészta lesz. A töltelékhez keverjük össze a granulátumot a sómentes ételízesítővel, a sóval és a vízzel, majd fedjük le 10 percre. Pirítsuk meg olajon az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Később adjuk hozzá az apróra vágott gombát, a fűszereket és a mustárt. Pároljuk puhára. Ha szükséges, kaphat egy pici vizet közben, de a végére nem maradjon alatta lé. Amint elkészült keverjük össze a granulátummal. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk nagyon vékony, hosszúkás téglalap alakúra (nekem 90x50 cm-es lett) és a hosszabbik szélére halmozzuk egy vékony csíkban a tölteléket. Kezdjük el feltekerni, közben folyamatosan olajozzuk a külsejét. Amikor kész, tekerjük fel csigavonalban (nem kell hozzá terítő, sem konyharuha) és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük alsó-felső sütéssel 40 percig, majd további 10 percig légkeveréssel. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

1 szelet burek átlagos tápértéke: 186 kcal, 8,9 g zsír, 18,7 g szénhidrát, 3,3 g rost, 6,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.