Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Medvehagymás nudli

Medvehagymás nudli

A tavasz első idénynövénye a medvehagyma. Amint lehet kapni zsák számra vásárolom, mert annyira sokoldalú fűszernövény. Szinte minden sós ételhez felhasználom, amíg csak tehetem. Sokszor hangoztattam már, hogy minimalista elveket vallok a receptjeimmel kapcsolatban, mert jobban szeretem, ha maga az étel adja ki sajátos ízét, nem pedig a bonyolult eljárások. Ráadásul most már minimális időt szánok a főzésre, mert a Bake-Free-vel ez is lehetséges. Nos, fogadjátok szeretettel a következő egyszerű, de annál nagyszerűbb receptemet!

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 140 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
  • 6 g Himalája só
  • 120 g víz
  • 30 g aprított medvehagyma
  • 28 g vöröshagyma (tisztítva)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a sót, a medvehagymát és a vizet. Száraz felületen formázzunk belőle kukacot és 3 centinként daraboljuk fel. Tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 2 perc). Szűrjük le és öblítsük át hideg folyóvízzel. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg a kókuszolajon, majd tegyük hozzá a nudlikat is. Forgassuk meg párszor, hogy átmelegedjen. Ne tévesszen meg az adag mennyisége, nagyon lakataó étel.

Medvehagymás nudli

1 adag medvehagymás nokedli átlagos tápértéke:
291 kcal, 5,8 g zsír, 50,5 g szénhidrát, 5,1 g rost, 6,7 g fehérje

Tipp: Megszórhatjuk gluténmentes sörélesztő pehellyel.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk