Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Paradicsomos light gnocchi

Paradicsomos light gnocchi

Biztosan feltűnt már Nektek, hogy gyakran emlegetem az „előző életemben” kifejezést. Ennek semmi más oka nincs, csak annyi, hogy hirtelen ezt találtam ki az allergiáim és érzékenységeim előtti (tehát amikor még hagyományosan étkeztem) életszakaszom frappáns rövidítésének.

Előző életemben nagyon megkedveltem a gnocchit. Emlékszek az első találkozásra is: kihoztak egy öklömnyi adagot én meg majdnem felháborodtam, hogy képesek voltak ennyivel kiszúrni a szemem. Azt tudnotok kell, hogy akkoriban igen tetemes mennyiségű ételt képes voltam befalni. Ezzel meg képzeljétek jól laktam. Sőt, degeszre ettem magam, ráadásul elmondhatatlanul ízlett. Ezen azért nem lepődtem, meg, mert az olasz konyha az egyik kedvencem. Nos, gondolhatjátok, hogy rendíthetetlen voltam, amíg meg nem született a nokedli lisztkeverékből az első diétámba beilleszthető gnoccim. És igen, jól látjátok, nem kell bele krumpli sem (mert nekem nem is lehet ebben a formában ennem). Nyugalom... a hagyományosabb ízeket kedvelőknek elkészítettem az eredeti verziót is krumplival, ezt egy későbbi bejegyzésben olvashatjátok.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 darab csiperkegomba (76 g tisztítva)
  • 12 darab koktél paradicsom (119 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (12,2 g tisztítva)

A gnocchihoz:

Elkészítés:

Keverjük össze a gnocchi hozzávalóit. Formázzunk belőle 2 cm átmérőjű kukacot és vágjuk 2 cm hosszú darabokra, majd nyomkodjuk meg villával. Lobogó vízben főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 2 perc). A gombákat szeleteljük fel vékonyra és kezdjük el pirítani száraz forró serpenyőben, majd kis idő múlva tegyük hozzá a félbe vágott paradicsomokat is. A fokhagymákat vágjuk vékony szeletekre és ezt is tegyük a serpenyőbe. Keverjük meg párszor. Nem kell szétfőzni, maradjon minden roppanós, nem baj, ha picit megkapatjuk.

Paradicsomos light gnocchi

1 adag paradicsomos liht gnocchi átlagos tápértéke:
284 kcal, 1,9 g zsír, 54 g szénhidrát (ebből 5,2 nem számolós), 5,8 g rost, 9,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk