Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Rakott nokedli

Rakott nokedli

Ez az az étel, amit kóstolás nélkül el tudsz készíteni, ugyanis csak 6 gramm sóra van szükséged hozzá, a siker pedig garantált. 

Hozzávalók 4 adaghoz:

Szósz:

  • 1 üveg olívás paradicsomszósz (350 g)

Egyéb hozzávalók:

  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 164 g)
  • 4 gerezd fokhagyma (tisztítva 13 g)
  • 55 g növényi sajt

Elkészítés:

Nokedli:

Keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a kifőtt nokedlit is. Öntsük a tepsibe (én 25x18 cm-eset használtam), kanalazzuk rá a paradicsomszószt és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe alsó-felső sütés programon. 10-15 perc múlva ki is vehetjük (csak összemelegítettük). Szórjuk meg a sajttal és fogyasszuk egészséggel.

Rakott nokedli

Rakott nokedli

1 adag rakott nokedli átlagos tápértéke:
248 kcal, 8 g zsír, 37,2 g szénhidrát, 4,4 g rost, 5,2 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk