Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sütőtökös gnocchi tökmagolajjal fokhagymásan

Sütőtökös gnocchi tökmagolajjal fokhagymásan

Nem gondoltam volna, hogy ez az étel ennyire finom lehet. Komolyan mondom, alig tudtam abbahagyni annak ellenére, hogy elég tömény. Hát még a többiek. Azt hiszem igazi sütőtök fanatikus lettem, úgy ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Alaposan megküzdöttem, ezért a kiváló pozícióért, mert akárhogyan is közeledtem a sütőtök felé (pedig én olyan kedves kislány vagyok), ő mindig elutasított. Vagy inkább én őt? Áhh, ki tudja már. A lényeg, hogy most én bizony menthetetlenül szerelembe estem.

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 100 g sült sütőtök püré
  • 95 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
  • 20 g víz
  • 4 g Himalája só
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
  • 2 g kókuszolaj
  • 1 teáskanál tökmagolaj (4 g)
  • koktélparadicsom, friss fűszernövény a tálaláshoz

 

Elkészítés:

Keverjük össze a sütőtök pürét a sóval és annyi liszttel, hogy jól formázható állaga legyen. Nekem még kellett hozzá plussz víz, ez a sütőtöktől is függ, de körülbelül ezek az arányok egy nyújtható tésztához. Száraz felületen formázzunk belőle vékony kukacot, vágjuk apró darabokra, nyomkodjuk meg villával és lobogó vízben főzzük meg körülbelül 2 perc alatt (vigyázzunk, mert habozni fog a víz). Öblítsük át alaposan hideg vízzel, majd amikor már lecsepegett pirítsuk meg kókuszolajon forró serpenyőben, majd keverjük hozzá a préselt fokhagymát is. Hogy az ne égjen meg apránként adjunk az egésznek pár korty vizet. Amint elkészült öntözzük meg a tökmagolajjal, szórjuk meg frss fűszernövénnyel és tálaljuk paradicsommal.

 

Sütőtökös gnocchi
Sütőtökös gnocchi táblázat

1 adag sütőtökös gnocchi tökmagolajjal átlagos tápértéke:
240 kcal, 4,2 g zsír, 42,3 g szénhidrát, 4,4 g rost, 5,2 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

 

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk