Kedvem támadt nosztalgiázni, ugyanis most, ebben a szent pillanatban világgá kürtölöm, hogy az én mamám csinálta a világ legfinomabb palacsinta tortáját. De tudjátok hogy van ez, az enyém soha az életben nem lesz olyan finom, mint az Övé volt. Hiába vetem be az összes trükköt, amire megtanított, nem lesz olyan, mert pont Ő hiányzik belőle, hiszen MAMA (nekem) csak egy volt.  Most már mindenmentesen próbálom utánozni a műveit és meg kell, hogy mondjam egyre jobban haladok. Ez a málnás-krémtúrós változat valami isteni.

palacsinta torta
palacsinta torta
palacsinta torta

Hozzávalók:

 A palacsintához:

  • 150 g Bake-Free palacsinta lisztkeverék
  • 40 g Eden Premium eritvia
  • 375 g szobahőmérsékletű víz, vagy szóda
  • 100 g kókuszkrém (Aldis, konzerves Asia)
  • 10 g Eden Premium kókuszolaj a tésztába +8 g a sütéshez
  • 1 evőkanál vanília aroma (elhagyható)
  • fahéj ízlés szerint (elhagyható)

A málnalekvárhoz:

  • 350 g fagyasztott málna
  • 300 g víz
  • 100 g Eden Premium eritvia
  • 20 g Eden Premium pektin
  • pár csepp citromlé

A krémtúróhoz:

  • 200 g nagyon sűrű krémes kókusztej (Aldi konzerves Asia)
  • 200 g víz
  • 50 g Eden Premium eritvia
  • 1 csomag bourbon vanília aroma
  • 65 g Eden Premium kölesliszt
  • 3 g Eden Premium agar-agar
  • fél citrom leve (20 g)

Elkészítés:

A krémtúróhoz keverjük össze a hozzávalókat 50 g víz és az agar-agar kivételével (tehát 150 g víz megy bele) és főzzük sűrűre folyamatos kevergetés mellett (forrjon fel). Az agar-agart keverjük össze a vízzel és öntsük a krémhez, keverjük össze alaposan és forraljunk még rajta egyet (kevergetve).
A málnalekvárhoz keverjük össze a pektint az eritviával és dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük tovább 5 percig. Hagyjuk kihűlni. Melegen elég folyékony, de ahogy hűl sűrűsödni fog.
A palacsintákhoz keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint) és süssünk belőle 10 darab palacsintát (én 20 cm átmérőjű sütőt használtam). Ha időközben sűrűsödik hígíthatjuk pici vízzel. Nem baj, ha kevesebb sikerül. Egy lecsatolható oldalú tortaformában rétegezzük tetszés szerint a krémtúróval és a málnalekvárral (én alulról a krémtúróval kezdtem és ombre stílusban haladtam tovább felfelé), majd díszítsük friss gyümölcsökkel. Hagyjuk állni hűtőben egy picit. Vegyük ki a formából, majd vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

1 szelet málnás krémtúrós palacsinta átlagos tápértéke díszítés nélkül: 139 kcal, 7,5 g zsír, 31 g szénhidrát amelyből poliolok 15,8 g, 3,5 g rost, 2,8 g fehérje

1 szelet málnás krémtúrós palacsinta átlagos felszívódó szénhidráttartalma díszítés nélkül: 15,2 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.