Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Palacsinta alaprecept

Palacsinta alaprecept

Hozzávalók 6 db palacsintához:

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztkeveréket a fekete sóval és az eritvia MAX-szal, majd egy magasfalú edényben adjuk hozzá a 350 g hideg vizet és botmixerrel dolgozzuk csomómentesre. Előmelegített (7-es hőfokozat), vékonyan kókuszolajozott serpenyőben (22 cm átmérőjű) süssünk belőle 6 darab palacsintát úgy, hogy minden további adag sütése előtt a tésztát pótoljuk 10 g (körülbelül 1 kisebb méretű evőkanál) vízzel. A palacsintákat, amint kisültek tegyük egy tányérra és borítsuk le egy másikkal, amíg a többi palacsinta el nem készül, ezután szépen tekerhetőek lesznek. Bánjunk velük óvatosan, sérülékenyebbek, mint a hagyományos, búzalisztes palacsinták.

Palacsinta alaprecept

Palacsinta alaprecept táblázat

1 darab palacsinta átlagos tápértéke üresen:

70 kcal, 2,1 g zsír, 9,7 g szénhidrát amelyből poliolok 0,2 g, 2,2 g rost, 2 g fehérje

1 darab palacsinta átlagos felszívódó szénhidráttartalma üresen:

9,5

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

 Érdekel hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a videót:

 

@edenpremium_hu Készíts velem vegán palacsintát 🥞 #edenpremium #gasztrOrsi #tiktok #pancakes ♬ Happy and fun corporate music for advertising. - TimTaj
 

 

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk