Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai palacsintából készült tortacsodákat. Gondoltam megpróbálkozok vele a Bake-Free palacsinta lisztkeverékkel. És tényleg nem bonyolult. Megízlelhettem végre eme csodát is. Földimogyoró és kókuszkrémmel töltöttem, hogy szép csíkos legyen, mint a képeken. Szerintem egész klasszul sikerült. 

Hozzávalók 7 darab palacsintához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

  • 40 g földimogyoró krém
  • víz

Elkészítés:

Keverjük össze a palacsinta hozzávalóit: 30 g lisztkeverék, 3 g eritvia, 50 g víz. Készítsünk belőle amerikai palacsintát. Azonnal öntsük forró olajozott palacsintasütőbe és közepes fokozaton süssük körülbelül 1 percig, majd széles lapáttal fordítsuk meg és süssük készre a másik oldalát is. Ezt ismételjük meg hétszer. Amint elkészültek kenjük meg felváltva kókusz és földimogyoró krémmel és rétegezzük egymásra felváltva. Az öntethez keverjük össze a földimogyoró krémet annyi vízzel, hogy sűrűn folyós állaga legyen, majd csorgassuk rá a tortára. Ízlés szerint díszítsük. Én most aprított földimogyoróval és ribizlivel szórtam meg. 

12 darab egyforma szeletre vágtam, így 1 szelet palacsintatorta átlagos tápértéke díszítés nélkül:
215 kcal, 14,3 g zsír, 24,9 g szénhidrát amelyből poliolok 9,5 g, 4,1 g rost, 5,7 g fehérje

1 szelet átlagos felszívódó szénhidrát tartalma díszítés nélkül: 15,4 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a földimogyoróé és a kókuszreszeléké), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás egy sem, légy te az első!

Új hozzászólás

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.